Ingen tar skit i de lättkränktas land (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
237
Utgivningsdatum
2010-03-12
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Lindén, Jonas (form)
Dimensioner
178 x 110 x 15 mm
Vikt
120 g
SAB
Oaa
ISBN
9789172321847
Ingen tar skit i de lättkränktas land (pocket)

Ingen tar skit i de lättkränktas land

(27 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket Svenska, 2010-03-12

Slutsåld

Hur kommer det sig att dagens människor blir kränkta av nästan allt? Den moderna människan tycks inte tåla oförrätter och upplever minsta ifågasättande av den egna personen som kränkande.
David Eberhard menar att det finns flera förklaringar till detta. Om man jämför människorna i dagens samhälle med tidigare generationer, och vad de var tvungna att utstå under sin livstid, framgår med all tydlighet att vi har det extremt bra. Men ju bättre vi får det desto mer klagar vi. Vi har det bra, men så länge andra i vår omgivning har det ännu bättre så ser vi det inte.
Avarter av gamla teorier från 1800-talet och 1900-talets början har fått oss att sammanblanda jämlikhet med likhet, att älta barndomens oförrätter och dessutom, inför vulgärmodernismens obegripligheter, tvivla på det uppenbara.
Vi har vi blivit helt beroende av att staten tar hand om oss, en stat som i falsk snällhet snarare levererar kravlöshet. En stat som vare sig överlåter till, eller kräver något ansvar från, den enskilde.
Nej, det är dags att sluta älta och gå vidare. Slänga alla gamla vanföreställningar över bord. Stå upp för det du tror på, och överlämna inte allt ansvar till pappa Staten. Och betänk i rimlighetens namn hur bra vi ändå har det, både i förhållande till människor förr och till verkligt kränkta människor idag på flykt från fattigdom, svält, tortyr och krig.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Ingen tar skit i de lättkränktas land. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra och intressant bok
  Stina, 22 november 2016

  Läste denna på semester i Grekland, mycket tänkvärt om människor, beteenden m.m. Läste den på tre dagar, bra läsning för alla. Rekommenderas!

 2. Sanningar
  Magnus Bengtsson, 30 juli 2014

  Mycket träffande sanningar om hur vi beter oss i detta landet.
  Önskan att skylla allt på någon annan eller något annat.
  Tar upp beteenden som blivit "normala", men som inte är det i ett samhälle med ansvarstagande och "vuxna" medborgare.

 3. Inte fullt så bra som jag förväntade mig. Jag tror att...
  Britt-Marie Nordin, 9 januari 2014

  Inte fullt så bra som jag förväntade mig. Jag tror att det är lämpligt att gå tillbaka och läsa avsnitt som intresserar en mer. Men han har rätt i många frågor. Intressant

 4. Jag har inte läst hela boken ännu men jag tycker den...
  jan-åke persson, 24 juli 2013

  Jag har inte läst hela boken ännu men jag tycker den känns lite populistisk. Många påståenden och synpunkter är inte underbyggda rent vetenskapligt. Men å andra sidan tycker jag att författaren kommer med många tänkvärda åsikter och funderingar kring den " moderna och bortskämda" svensken.

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Ingen tar skit i de lättkränktas land