Bibliotekskatten Dewey : en småstadskatt som älskades av hela världen (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
271
Utgivningsdatum
2010-05-14
Förlag
Månpocket
Översättare
Lilian Fredriksson, Karl G Fredriksson
Originaltitel
Dewey. The Small-Town Library Cat Who Touched the World
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
175 x 110 x 20 mm
Vikt
170 g
SAB
Qdfjb
ISBN
9789172321915
Bibliotekskatten Dewey : en småstadskatt som älskades av hela världen (pocket)

Bibliotekskatten Dewey : en småstadskatt som älskades av hela världen

(37 röster)  |  Läs 8 recensioner
Pocket Svenska, 2010-05-14

Slutsåld

En kall vintermorgon hittar en bibliotekarie en utsvulten och frostbiten kattunge som slängts in i bibliotekets bokinkast. Personalen tar sig an katten, och trots en hel del motstånd lyckas de få behålla sin bibliotekskatt. Katten, som får namnet dewey Readmore Books, blir en symbol inte bara för biblioteket utan också för hela den lilla staden Spencer. Vi lär känna många färgstarka och gripande livsöden i denna sanna historia om en katt som blev känd och älskad i hela världen. Besökare kom från när och fjärran, familjer gjorde semesterresor till Spencer enbart för att få träffa honom; ända från Japan anlände TV-filmare som hört talas om Dewey. När han dog 2006 stod hans dödsruna att läsa i över 300 tidningar runt om i världen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Bibliotekskatten Dewey : en småstadskatt som älskades av hela världen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Kattälskare
  Karin Nyström, 17 september 2015

  En helt underbar bok för den som har egen katt och för de som älskar katter. Man får bekräftat att katter är kloka djur och har en läkande förmåga.

 2. Bland det bästa jag har läst!
  kxjennie, 23 december 2014

  Helt underbar bok, som inte bara beskriver en fantastisk relation mellan en kvinna och en hitte-katt, som adopteras av en hel stad, utan även en trevlig historisk beskrivning av en småstad ur författarens perspektiv. Rekommenderas även som ljudbok, med Babben Larsson som fantastisk uppläsare!

 3. Lill

  Tycker man om katter är det här en underbar bok att läsa. Tänk att en liten katt kan ge så mycket!

 4. Om Bibliotekskatten Dewey
  Eva Frelin, 12 mars 2014

  En helt underbar bok, som bygger på en sann historia, om en liten vilsegången kattunge,som blivit inslängd i bokinkastet till ett bibliotek i den lilla staden Spencer i USA. Den fick stanna där och kom att betyda mycket för både personalen och biblioteksbesökare.

 5. Bibliotekskatten Dewey

  En berättelse om kärlek som gör en alldeles varm om hjärtat. Naturskildringen är målande och den historiska bakgrunden mycket intressant: plötsligt tycker man sig förstå hennes amerikanska mentalitet ur ett folkligt perspektiv. Ibland blir den dock lite väl privat och sentimental när hon gör utläggningar om sin familj. (Hennes egen levnadsberättelse är dock fantastisk.) Dock framstår redovisandet av fantastiska resultat och siffror på månghövdade hyllningskörer som lite ytligt och typiskt ame... Läs hela recensionen

 6. Som den kattmänniska jag är, så levde jag med Dewey...
  Gun Johansson, 26 november 2013

  Som den kattmänniska jag är, så levde jag med Dewey och hans upplevelser på bibblan. Han var så fängslande och även de som tog hand om honom på ett utmärkt sätt. Har lånat ut boken till flera av
  mina kattvännee som tycker som jag verkar det som.

 7. Bibliotekskatten som påverkade en hel värld
  Emelie, 4 mars 2012

  Hur mycket kan en katt påverka ens liv? Hur många liv kan en katt påverka? Hur är det möjligt för en kattunge, dumpad i ett bokinkast att förändra en hel stad, väcka liv i ett bibliotek och bli känd världen över? Boken "Bibliotekskatten Dewey" skildrar katten Deweys liv från hans upptäckt på biblioteket 1987 till sin död 2006. Vicki Myron, författaren till boken är också den kvinna som höll en stelfrusen Dewey i sina armar den dag i november då han hittades. Liksom vi får följa hennes histori... Läs hela recensionen

 8. En kvinnas livsöde och en bibliotekskatts!
  Vitsippan, 12 juli 2010

  Tycker att boken mer berättar om en kvinna i Iowa och om hennes liv . Katten Dewey har turen att komma till människor som verkligen älskar honom och han blir en "kändis". Han betyder mycket för människorna som kommer till biblioteket och sprider kärlek under hela sitt långa liv, 19år. Är du ute efter bara en katt historia så blir du nog lite besviken men boken är helt OK med Vickies historia invävd i Deweys!

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av författarna