Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
262
Utgivningsdatum
2010-05-14
Förlag
Månpocket
Dimensioner
175 x 110 x 45 mm
Vikt
150 g
SAB
Dokba
ISBN
9789172321922
Lycka nu : en praktisk guide i mindfulness (pocket)

Lycka nu : en praktisk guide i mindfulness

(23 röster)  |  Läs 8 recensioner
Pocket Svenska, 2010-05-14
69
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Lycka är en av våra nio medfödda grundkänslor. Det är en positiv fysisk sensation. Lycka är helt enkelt att må bra, eller åtminstone lite bättre än vad du gjorde för en stund sedan. Det är något vi alla strävar efter, och vi gör vad vi kan för att undvika dess motsats - de negativa känslorna sorg, ilska, rädsla och skam.

Men vad kan man göra för att bli lycklig? I Lycka nu visar psykologen Titti Holmer hur man framgångsrikt kan använda tekniken mindfulness för att hantera stress, ångest, missbruk, smärta, sorg, ilska, sömnstörningar och impulsivitet. Mindfulness är ett förhållningssätt som handlar om här och nu. Det är en teknik som har använts i tusentals år för att öka upplevelsen av positiva känslor, men den ger också hjälp att hantera svårigheter. Genom att vara medvetet närvarande i nuet kan du påverka din tillvaro, välja annorlunda och skapa det liv du vill leva.

Det finns fyra hörnstenar inom mindfulness som är viktiga att observera. Det är din kropp, dina känslor, dina tankar och dina handlingar. Genom att fokusera på dessa delar i tur och ordning blir du medveten om var du befinner dig just nu, fysiskt och psykiskt, och det blir lättare att hitta strategier för att må bra.

Lycka nu bygger på författarens egen psykoterapeutiska erfarenhet och på vetenskaplig forskning om positiva känslor och mindfulness. Boken innehåller många praktiska övningar som hjälper dig att identifiera problemet, observera nuet och gå vidare mot en positiv förändring.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lycka nu : en praktisk guide i mindfulness
 2. +
 3. Liv Strömquists astrologi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Liv Strömquists astrologi av Liv Strömquist (häftad).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Lycka nu : en praktisk guide i mindfulness. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk bra bok! Så pass att jag beställde 10 ex...
  Pontus Lindblom, 10 april 2013

  Fantastisk bra bok!
  Så pass att jag beställde 10 ex till som jag ska ge till mina vänner.

  Den har fått mig att reflektera över mina val i livet och att det faktiskt är jag som har full kontroll över det liv jag vill leva. Som Titti mycket klokt skriver:

  "Ofta dras vi bort från det som gör oss lyckliga i livet av skäl som faktiskt går att påverka. Rädslor, inbillad tidsbrist, vanor, andras förväntningar och arbetstider. Vi gör alltid val och om vi inte gör dem medvetet ... Läs hela recensionen

 2. Mycket bra, välskriven med mångra bra verkliga exempel...
  Di Ven, 19 april 2013

  Mycket bra, välskriven med mångra bra verkliga exempel som man känna igen sig i. Dessutom innehåller den många och bra praktiska övningar som är lätta att göra i vardagen. Hjälpte mig en massa efter utbrändheten.

 3. För att komma till rätta med depression som följd av...
  Maria, 30 juli 2013

  För att komma till rätta med depression som följd av långtidsstress och utmattningssyndrom blev jag rekommenderad den här boken av min läkare. Det är definitivt den bästa behandlingen. Boken är lättillgänglig och lättläst, praktisk och inte flummig (som jag först trodde när jag hörde "mindfulness"). Jag vill ge den här boken till alla som någon gång upplevt stress.

 4. Självkännedom

  Ger redskap att förstå varför man reagerar som man gör i vår stressade tillvaro. Hur man ska ta sig ur svårigheter och må bättre.

 5. Lättläst klok bok om lycka
  Plingela, 14 april 2014

  Lättläst klok bok om lycka.
  Goda sammanfattningar, några bra övningar.
  Grundpsykologi som alla kan ta till sig, som
  kanske gör dig lite lyckligare.

 6. Boken innehåller handfasta råd att hantera vår oro och...
  Siv Ekbom, 21 maj 2013

  Boken innehåller handfasta råd att hantera vår oro och rädsla. Inget flummigt vilket jag uppskattar. Titeln är det mest flummiga! En bok vi alla kan ha nytta av.

 7. Enkel o begriplig!

  Innehållet är mycket bra och sunt! Enkel och begriplig! Dock är boktiteln avskräckanden, då jag är allergisk mot dessa begrepp som skriker amerikansk framgångslycka.

 8. Inte för den med ADHD ^^
  S, 14 juni 2015

  Ja, alltså boken är bra skriven och hon kan väl sin sak, men har man ADHD så kan jag lugnt säga att det mesta om hur människans psyke fungerar (enligt författaren) inte är användbart. Hon utgår från att man bara kan ha en sinnesstämning och känsla åt gången i stort sett alla sina övningar och bara tänka på en sak samtidigt och det blir ärligt talat verkligen förvirrande för någon som tänker på trehundra saker samtidigt och har fem sinnesstämningar samtidigt. Fick bara en total känsla av utanf... Läs hela recensionen

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Titti Holmer

 • Förändringskoden : fyra nycklar till ett bättre liv

  Titti Holmer

  Varför är det så svårt att skapa förändring i våra liv? Till skillnad från vad många tror handlar förändring inte bara om målbilder, vilja och inställning. Tvärtom, att enbart fokusera på att tänka positivt leder ofta till frustration och en känsl...