New York-boken (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
449
Utgivningsdatum
2011-05-13
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Mattsson, Kalle (form)
Dimensioner
178 x 110 x 30 mm
Vikt
260 g
SAB
Nqaz New York.08
ISBN
9789172322271

New York-boken

(7 röster)
Pocket,  Svenska, 2011-05-13

Slutsåld

New York-boken är den mest ambitiösa kartläggning av New York som gjorts på svenska. Journalisterna Martin Gelin och Eva Wisten gör en passionerad tur i en stad som aldrig tar slut. De hälsar på hos kända New York-profiler, stannar upp vid mosaiken i en tunnelbanestation eller pingvinerna i Central Park och visar vägen till en myriad fantastiska upplevelser: Vilka är New Yorks mest romantiska restauranger om man vill förlova sig? Var bjuder man på en riktigt imponerande vinprovning? Hur kan man nästla sig in i modebranschens vintage-skattkammare, och var hittar man Chinatowns godaste bánh mì-macka?

New York-boken växlar mellan de stora dragen - hur det är att bo i New York - och detaljerna som gör den kortaste helgresa till magi: Hur hittar man downtowns roligaste komiker eller bokhandeln som bara säljer deckare? Och var finns den finaste platsen om man bara vill sätta sig en dag mitt på Manhattan och göra ingenting?

Martin Gelin och Eva Wisten flyttade båda till New York 2001, där de har arbetat som journalister för bland annat DN, Svenska Dagbladet, Bon, Elle och Fokus. Wisten har kartlagt Manhattans dejtingvärld i Singel på Manhattan - om alfamän, guldgrävare och amerikanska (mar)drömmar [Bonnier Fakta, 2004] och Gelin har tidigare kommit ut med reportageboken Det amerikanska löftet - Barack Obamas väg till vita huset [Atlas, 2009].
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna