Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
329
Utgivningsdatum
2011-05-13
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Hanson, Kerstin (form)
Dimensioner
178 x 110 x 21 mm
Vikt
160 g
SAB
Ikz Alling, Morgan
ISBN
9789172322288
Kriget är slut (pocket)

Kriget är slut

(55 röster)  |  Läs 7 recensioner
Pocket,  Svenska, 2011-05-13
89
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
När Morgan Alling skildrade sin tuffa barndom i radioprogrammet Sommar år 2009 blev gensvaret enormt. Kanske för att ingen hade anat att den glada, spexande, populära skådespelaren hade en annan sida. Att det bakom skratten även fanns en stor sorg.

Under sina första fyra år bodde Morgan och hans lillebror Stefan tillsammans med sin ensamstående alkoholiserade mor. Vardagen var fylld av supande, slagsmål och flyttar mellan olika lägenheter. Men mamman älskade ändå sina söner och försökte ta hand om dem så gott hon kunde. Och Morgan hittade på allehanda bus och upptåg som gjorde honom till hjälte både hos kompisarna och fyllgubbarna.Men till slut tappade mamman kontrollen över festandet, förlorade jobbet och blev inlagd på behandlingshem. Morgan och hans lillebror hamnade på barnhem, men trots mammans alla löften kom hon aldrig och hämtade dem. Istället skildes bröderna åt och skickades från fosterfamilj till fosterfamilj.

Morgan tycktes förutbestämd för ett liv med missbruk och misär. Räddningen kom i form av en kärleksfull fosterpappa som vågade ställa krav, och teatern som blev Morgans nya hem.

Kriget är slut är en gripande skildring av ett maskrosbarn som inte bara klarade sig utan har lyckats vända motgångarna till en styrka. Med stor detaljrikedom och tidsatmosfär tecknar Morgan Alling ett porträtt av en pojke som överlever tack vare sin humor och sin längtan efter revansch.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kriget är slut
 2. +
 3. Hitler : en biografi. D. 2

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitler : en biografi. D. 2 av Joachim Fest (pocket).

Köp båda 2 för 108 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Kriget är slut. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Biografi
  ninasboktips, 15 oktober 2022

  Skådespelaren, regissören, manusförfattaren och föreläsaren Morgan Alling har här skrivit en bok om sina tjugo första år av sitt liv. Det är en överlevnadsberättelse, om att hitta hem. Den handlar om livets sorger, men också om alla glädjeämnen som många gånger fanns mitt i eländet.

  Boken är lättläst, kapitlen är korta vilket fungerar bra i detta sammanhang, och jag praktiskt taget sträckläste den. Ett rätt så osentimentalt berättande om att växa upp i en dysfunktionell tillvaro, en bok jag varmt kan rekommendera.

 2. Om ett barns tankar och upplevelser
  Yvonne Hellsten, 30 december 2016

  "Kriget är slut" är en av de bästa barndomsberättelser jag har läst. Jag sögs direkt in i handlingen och ville fortsätta att läsa.

 3. Vilken gripande bok. En grym uppväxt som han har varit...
  anette magnusson, 16 september 2013

  Vilken gripande bok. En grym uppväxt som han har varit med om och som i alla väder tänkte på sin lillebror. Det är konstigt att vissa människor blir så rediga som de blir med så hemsk uppväxt. En bok dom jag varmt rekommenderar alla att läsa.

 4. Otroligt fint skrivet, särskilt barndomsåren som är...
  Claudia, 8 juli 2013

  Otroligt fint skrivet, särskilt barndomsåren som är skrivna med sådan kärlek även fast de berättar något svårt. Jag har alltid tyckt att Morgan Alling varit lite jobbig och för mycket. Men efter denna otroligt gripande historia om hans liv så finns han numera i mitt hjärta! Läs den! Alla som läst den älskar den!

 5. En bra bok. En starkt berörande berättelse som jag...
  Carolina, 5 juli 2013

  En bra bok. En starkt berörande berättelse som jag önskar hade behövt fler sidor. Boken var alldeles för tunn för att få fram allt, kanske var den svår att skriva då den är väldigt tragisk.

 6. Upprörande och hoppingivande
  Kajsa, 7 augusti 2011

  Jag blev väldigt berörd av den här boken, den är välskriven och lärorik. Bara läs den!

 7. "Kriget är slut" av Morgan Alling
  Annika , 12 juli 2011

  Här får vi följa Morgan Allings uppväxtid, som speglas av fosterfamiljer, otrygghet och beroende på olika sätt. Berättelsen var tragisk och gripande. Hans uppväxt var otrygg pga hans mamma var alkoholmissbrukare och hade ofta fester hemma. När Morgan var 4 år kom han till fosterfamilj, som misshandlade honom. Han lärde sig snabbt att ta kontrollen och göra sig beredd på vad som skulle hända. Behovet av bekräftele var stor och han gjorde vad som helst, för att bli sedd.

  Det blev mång... Läs hela recensionen

Visa alla 7 recensioner