Utrota varenda jävel (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
258
Utgivningsdatum
2011-11-11
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Larsson, Elsa Wohlfahrt (form)
Dimensioner
178 x 110 x 16 mm
Vikt
140 g
SAB
839.78,Hc.04
ISBN
9789172322448
Utrota varenda jävel (pocket)

Utrota varenda jävel

(10 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2011-11-11
49
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Sven Lindqvist tar med läsaren på en resa till hjärtat av Sahara, till en öken där allt liv är utsläckt. Studier och drömmar leder resenären tillbaka till utgångspunkten: Det är inte kunskap vi saknar. Vad som fattas oss är modet att inse vad vi vet och dra slutsatserna.Titeln Utrota varenda jävel är hämtad från Joseph Conrads klassiska roman Mörkrets hjärta. Med dessa tre ord slutar kolonisatören Kurtz sin uppsats om den europeiska civilisationens uppgift i världen.För Conrads samtid var Europas expansion en biologiskt nödvändig process, som enligt naturens lagar måste leda till "de lägre rasernas" förintelse.Folkmorden varken började eller slutade med nazismen. Auschwitz var den "moderna, industriella tillämpningen av en förintelse, på vilken det europeiska världsherraväldet sedan länge vilade", skriver Sven Lindqvist.Han visar att orden "utrota varenda jävel" har djupa rötter i rasismens idéhistoria. I dagens Sverige har hans bok en skrämmande aktualitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Utrota varenda jävel
 2. +
 3. Mördaren i folkhemmet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mördaren i folkhemmet av Ebervall & Samuelson (pocket).

Köp båda 2 för 104 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Utrota varenda jävel. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Sven, en faktaspäckad jävel som inte utrotas
  Bengt Rosendahl, 30 oktober 2014

  Jag läste Sven L mycket på 80-90-talet och gillade honom skarpt. Varför han försvann ur mitt läsande vet jag inte riktigt.
  När det var min tur att plocka fram tre böcker i vår manliga läsecirkel, Dostojevskij sällskapet De heliga Idioterna startade 1999 och är på bok 125, röstade vännerna på Utrota varenda Jävel.
  Man kommer mycket nära Sven som person, relationen till familjen och hans ungdomsböcker. Som naturvetare gillar jag hans briljanta stil att presentera sammanhang och fakta... Läs hela recensionen

 2. Magstark och straight on om ett diskussionämne många...
  Hanna , 3 juli 2013

  Magstark och straight on om ett diskussionämne många inte vill ta i. Intressant att boken skiftar mellan ett nutida berättar jag och dennes egna resa, och historia perspektiv på främlingshat.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Utrota varenda jävel