Utrota varenda jävel (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
258
Utgivningsdatum
2011-11-11
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Larsson, Elsa Wohlfahrt (form)
Dimensioner
178 x 110 x 16 mm
Vikt
140 g
SAB
839.78,Hc.04
ISBN
9789172322448
Utrota varenda jävel (pocket)

Utrota varenda jävel

(11 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2011-11-11

Slutsåld

I dagens Sverige med tilltagande främlingsfientlighet och rasistiska övergrepp har Sven Lindqvists nya bok en skrämmande aktualitet. Titeln är ett eko från Joseph Conrads klassiska roman Mörkrets hjärta. De tre orden framstår för Lindqvist som den drastiska sammanfattningen av vår världsdels framfart i den övriga världen. Precis som i hans två senaste böcker, Bänkpress och Ökendykarna, tar författaren med läsaren på en resa som på ett yttre plan går genom Saharaöknen och på ett inre, via drömmar och studier, tillbaka till barndom och ursprung. Kunskapen om folkutrotningarnas historia har aldrig saknats, konstaterar Lindqvist, vad som saknas är modet att inse vad vi redan vet och dra slutsatserna av det.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Utrota varenda jävel. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Sven, en faktaspäckad jävel som inte utrotas
  Bengt Rosendahl, 30 oktober 2014

  Jag läste Sven L mycket på 80-90-talet och gillade honom skarpt. Varför han försvann ur mitt läsande vet jag inte riktigt.
  När det var min tur att plocka fram tre böcker i vår manliga läsecirkel, Dostojevskij sällskapet De heliga Idioterna startade 1999 och är på bok 125, röstade vännerna på Utrota varenda Jävel.
  Man kommer mycket nära Sven som person, relationen till familjen och hans ungdomsböcker. Som naturvetare gillar jag hans briljanta stil att presentera sammanhang och fakta... Läs hela recensionen

 2. Magstark och straight on om ett diskussionämne många...
  Hanna , 3 juli 2013

  Magstark och straight on om ett diskussionämne många inte vill ta i. Intressant att boken skiftar mellan ett nutida berättar jag och dennes egna resa, och historia perspektiv på främlingshat.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Sven Lindqvist