Alla monster måste dö! ; gruppresa till Nordkorea - ett reportage (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2011-12-09
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Acedo, Sara R (form)
Dimensioner
180 x 110 x 12 mm
Vikt
130 g
SAB
Noe,915.1930451
ISBN
9789172322479

Alla monster måste dö! ; gruppresa till Nordkorea - ett reportage

(20 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket,  Svenska, 2011-12-09

Slutsåld

Under brinnande kallt krig kidnappar den nordkoreanska regimen Sydkoreas mest kända filmstjärnepar, skådespelerskan Madame Choi och regissören Shin Sang-ok. De går till slut med på den filmgalne diktatorn Kim Jong Ils krav på att göra regimvänlig spelfilm för att indoktrinera massorna. Först 1986 lyckas de fly under spektakulära former.

Efter att ha träffat Madame Choi i Seoul åker Magnus Bärtås och Fredrik Ekman hösten 2008 på en gruppresa till Nordkorea för att hitta spår efter filmparet. Tillsammans med interiörerna från resan, där en mycket märklig samling människor reser ihop under bitvis påfrestande omständigheter i ett land som trotsar all logik, blir berättelsen om filmparet till en smart, upprörande och idérik reportagebok som bit för bit suger in läsaren i sitt märkliga universum, in bakom kulisserna på ett av världens mest slutna och hårda länder.

"en fascinerande, mångsidig och personlig betraktelse över förtryckets koreografi, över diktaturen som melodram." DN

"En välskriven, lättläst och läskigt underhållande reportagebok att njuta och förfäras av." Östgöta-Correspondenten
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Alla monster måste dö! ; gruppresa till Nordkorea - ett reportage. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En berättelse alla borde läsa!
  Anne, 1 augusti 2014

  En reseskildring som klär av Nordkorea in på bara skinnet. Känner mig chockad och förundrad om vartannat och funderar över hur det skulle kännas att leva i en kuliss - eller ännu värre - att vakna upp och inse att det land man lever i är iscensatt av makten och att man har levt i en lögn... Fruktansvärt att man ska kunna göra så här mot människor.. Jag kunde inte sluta läsa boken - läste den på en dag!

 2. bra bok
  anders joninger, 24 juli 2014

  gjorde en gruppresa till nordkorea under maj månad. glad jag inte läst boken innan för då hade jag vetat vad som skulle komma att hända. däremot att läsa den efter resan har gett bekräftelse på många iaktagelser.
  ett land intressant att besöka men nej tack att återse.

 3. Jag var också där
  LarsE, 4 mars 2014

  Boken beskriver 2008 och vi var där 2013. Boken är lättläst och det verkar vara en gedigen research bakom innehållet. Den har nya perspektiv på hur NK medborgare uppfattar sig själva och betydelsen av filmen som medel i NK. Mycket är "de javu" vilket gör att man uppfattar allt som trovärdigt. Jag uppfattar boken som ett komplement till alla BBC dokumentärer och annat på Youtube, samt de övriga böckerna jag läst skrivna av inhemska författare som lämnat landet.

 4. Godkänd bok, men jag hade hela tiden en känsla av att...
  Bill Johansson, 2 maj 2013

  Godkänd bok, men jag hade hela tiden en känsla av att det blev lite för mycket hoppande mellan händelser och historia. Den hade varit bättre om den varit skriven mer som dagbok och mindre som en artikel.

  Jag har även en känsla av att det finns mer att skriva, vilket gör att jag tyckte boken var lite tunn. Dock kan min känsla bero på att jag sett en del dokumentärer om Nord Korea, ex. Vice Travellguide och en BBC dokumentär. I dessa får man samma information som boken ger, men man får... Läs hela recensionen

 5. Unik resa in i maktfullkomlighetens Nordkorea
  Christoffer, 27 år (Stockholm), 26 december 2012

  Följ med berättarna på en unik resan in i maktfullkomlighetens och personkultens högborg - Nordkorea. Författarna reser på en gruppresa kors och tvärs över Nordkorea och skildrar vardagslivet för de åtskilliga miljoner som kallar Nordkorea sitt hem. Författarna skildrar absurda ting såsom folktomma jättehotell, bilfria jätteavenyer och andaktsfulla möten med jättestatyer av "den store ledaren". Läsvärd om man vill få en mer samtida och "vardaglig" skildring av Nordkorea.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av författarna

Bokvideo