Metallica : terapi, droger och rock'n'roll (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
489
Utgivningsdatum
2012-05-11
Förlag
Månpocket
Översättare
Manne Svensson
Originaltitel
Enter night
Medarbetare
Wickholm, Pär (form)
Dimensioner
180 x 108 x 33 mm
Vikt
290 g
SAB
Ijz Metallica
ISBN
9789172322561
Metallica : terapi, droger och rock'n'roll (pocket)

Metallica : terapi, droger och rock'n'roll

(12 röster)
Pocket Svenska, 2012-05-11

Slutsåld

Metallica var för 1980-talets heavy metal det Led Zeppelin var för 1970-talets hårdrock eller det Sex Pistols var för punken. De låg ständigt i fronten för utvecklingen inom metal och gav upphov till thrash metal - de fick oräkneliga efterföljare, bland andra Slayer, Anthrax och Megadeth. De var de sista av rockens riktiga giganter.

Med sina 100 miljoner sålda skivor världen över når Metallica också långt utöver den egna genrens gränser och öppnade en helt ny publiks öron för den tunga hårdrocken.

Mick Wall har skrivit den definitiva biografin över Metallica, både djupgående och utredande, men också kritiskt granskande. Han berättar historien om hur den tennisspelande kassettbandssamlaren Lars Ulrich gjorde sina pojkrumsdrömmar till världsomspännande verklighet tillsammans med värstingen James Hetfield. Hela vägen från den tragiska bussolycka i Sverige 1986 som tog basisten Cliff Burtons liv - en händelse som traumatiserade och formade bandet i lika hög grad - via den prisbelönta dokumentärfilmen Some Kind of Monster från 2004 - som i skrämmande detalj visade hur illa det var på väg att gå - till deras status som rocklegender och svåröverträffade publikdragare i dag.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mick Wall