Praktisk etik (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
333
Utgivningsdatum
2002-01-01
Upplaga
2
Förlag
Bokförlaget Thales
Översättare
Jonas Josefsson
Originalspråk
Engelska
Dimensioner
227 x 149 x 25 mm
Vikt
650 g
SAB
Dg
ISBN
9789172350205
Praktisk etik (inbunden)

Praktisk etik

andra upplagan

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2002-01-01

Slutsåld

Peter Singers utomordentligt klara och innehållsrika bok Praktisk etik har blivit den klassiska introduktionen till tilllämpad etik sedan den första utgivningen 1979 och har översatts till många språk.

I centrum står tillämpandet av etiken på svåra och kontroversiella frågor: jämlikhet kontra diskriminering; abort, dödshjälp och embryoforskning; djurens moraliska status; politiskt våld och civilt motstånd; ulandsbistånd och plikten att hjälpa andra; ansvaret för miljön; behandlingen av flyktingar.

Singer klarlägger de relevanta argumenten överskådligt och lättfattligt, med starkt engagemang men ofärgat av ideologiska bindningar. Han frilägger de djupa filosofiska rötterna till dagens kontroverser, där den yttersta nöd parad med blixtsnabb teknisk utveckling ställer moralens frågor på sin spets.

I den andra upplagan har Singer sett över och reviderat alla tidigare kapitel, lagt till två nya samt uppdaterat bokens fylliga läshänvisningar. I ett särskilt tillägg - Om att bli tystad i Tyskland - diskuterar Singer de våldsamma reaktioner boken väckt i Tyskland, Österrike och Schweiz där den kommit att utgöra ett testfall för yttrandefrihetens gränser.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Peter Singer

Övrig information

Professor Peter Singer, Princeton University, ledde under lång tid Centrum för bioetik vid Monash University, Melbourne.