Idéer till en ren fenomenologi och fenomenologisk filosofi (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
443
Utgivningsdatum
2004-01-01
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Thales
Översättare
Jim Jakobsson, Jim Jakobsson
Originalspråk
Tyska
Dimensioner
225 x 145 x 36 mm
Vikt
740 g
SAB
Dbccb
ISBN
9789172350328
Idéer till en ren fenomenologi och fenomenologisk filosofi (inbunden)

Idéer till en ren fenomenologi och fenomenologisk filosofi

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2004-01-01
209
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Idéer till en ren fenomenologi och fenomenologisk filosofi är en fenomenologins grundbok. Det är i denna bok, utgiven 1913, som Husserl för första gången presenterar den fenomenologiska reduktionen och därmed etablerar fenomenologin i dess transcendentala form. Som bokens titel antyder, tänker sig Husserl detta projekt såsom uppbyggt av två huvuddelar: en "ren fenomenologi", i form av en reflektion över medvetandets väsentliga akter och innehåll, och på denna grundval en "fenomenologisk filosofi", som syftar till att kunskapsteoretiskt klarlägga konstitutionen av verklighetens olika områden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Idéer till en ren fenomenologi och fenomenologisk filosofi
 2. +
 3. Fenomenologi i praktiken : fenomenologisk forskning i ett skandinaviskt perspektiv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fenomenologi i praktiken : fenomenologisk forsk... av Bente Martinsen, Susanne Rosberg (häftad).

Köp båda 2 för 534 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Idéer till en ren fenomenologi och fenomenologisk filosofi. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra beskrivning och förklaring av fenomenologin

  Idéer beskriver och förklarar Husserls fenomenologi på ett bra och tydligt sätt. Språket är avancerad och kräver ganska mycket av läsaren, men gör detta abstrakta område rätt i sin precision.
  Jag upptäcker något nytt, varje gång jag läser ett avsnitt. Mycket intressant och inspirerande läsning för alla som intresserar sig för lärande och/eller psykologi.

 2. Altför akademiskt svårtillgänglig.
  Tord Pååg, 4 oktober 2017

  Jag tappade interesset i inledningen som var skriven av översättaren. Jag ska ta mig vidare i Husserls egen text när jag har återfått min nyfikenhet på hans tankar om fenomenologi.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Idéer till en ren fenomenologi och fenome...

Övrig information

En fenomenologins grundbok. Det är i denna bok, utgiven 1913, som Husserl för första gången presenterar den fenomenologiska reduktionen och därmed etablerar fenomenologin i dess transcendentala form.