Immanuel Kant (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
312
Utgivningsdatum
2004-01-01
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Thales
Översättare
Fredrik Linde
Originalspråk
Tyska
Illustrationer
ill.
Dimensioner
220 x 140 x 22 mm
Vikt
490 g
SAB
Dbz Kant, Immanuel
ISBN
9789172350366
Immanuel Kant (häftad)

Immanuel Kant

(2 röster)
Häftad Svenska, 2004-01-01
189
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Det har inte funnits någon tillgänglig bok på svenska om Immanuel Kant och hans filosofi. Översättningen av Otfried Höffes bok fyller denna lucka. Höffe, en av vår tids främsta kännare av Kant, ger här en bred och ändå ingående introduktion till Kants liv och verk. Kants grundtankar presenteras klart och insiktsfullt, alltifrån Kritik av det rena förnuftet över etiken och fram till religionens och konstens filosofi. Utöver Kants mest välkända och epokgörande arbeten, de tre kritikerna, diskuteras också mindre bekanta och ofta försummade aspekter av Kants filosofi, såsom hans rättsfilosofi och politiska tänkande. Samtidigt ger Höffe inte enbart en historisk framställning av Kants tänkande, utan tar också upp kritiska synpunkter Genom att sätta in Kant inom en samtida problemhorisont visar Höffe varför Kants tänkande är relevant också för vår tid.

Boken avslutas med en historisk överblick av Kants inflytande fram till våra dagar och innehåller också en fyllig förteckning över aktuell kommenterande litteratur.

Otfried Höffe är professor i filosofi vid Tübingens universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Immanuel Kant
  2. +
  3. Kritik Av Det Praktiska Förnuftet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kritik Av Det Praktiska Förnuftet av Immanuel Kant, Markku Leppäkoski (inbunden).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Immanuel Kant