Grundbok i värdeteori (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
130
Utgivningsdatum
2004-01-01
Upplaga
2. uppl.,
Förlag
Bokförlaget Thales
Dimensioner
215 x 138 x 10 mm
Vikt
220 g
SAB
De
ISBN
9789172350458
Grundbok i värdeteori (häftad)

Grundbok i värdeteori

(9 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2004-01-01
133
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Grundbok i värdeteori Kan levereras innan julafton
Värdeteori handlar om filosofiska problem som rör värdeomdömen. De värdeomdömen som diskuteras är av olika slag: moraliska, estetiska, politiska och vetenskapsteoretiska. Hur skall sådana värdeomdömen tolkas? Kan de vara sanna i någon objektiv mening? Kan de rättfärdigas eller vederläggas med rationella metoder? Kan man acceptera en relativistisk doktrin i fråga om värdeomdömen? Frågor av detta slag diskuteras utförligt i boken. Argument för och emot de vanligaste svaren redovisas och värderas.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Grundbok i värdeteori
 2. +
 3. Jesus kallar på dig : upptäck frid i hans närhet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jesus kallar på dig : upptäck frid i hans närhet av Sarah Young (kartonnage).

Köp båda 2 för 362 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Grundbok i värdeteori. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Förvirrande och till stor del ointressant.
  Anders G., 15 januari 2017

  Lars Bergström går väldigt djupt in på detaljer, men tappar då helheten, vilket gör att han ger sig in på helt onödiga spår, med tanke på att boken används som kursbok.

  Ibland känns det även som att Bergström blandar ihop begreppen och kan t.ex. inte skilja på ord som ser lika ut och stavas likadant men betyder olika saker.

  Dessutom verkar diskussionen om vad vi faktiskt vet existerar gällande värden, värdeomdömen och värderingar vara ointressant för Bergström.

  ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lars Bergström