Social konstruktion av vad? (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
270
Utgivningsdatum
2005-01-01
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Thales
Översättare
Bengt Hansson
Dimensioner
210 x 135 x 20 mm
Vikt
380 g
SAB
Ddb,Oa:d
ISBN
9789172350540
Social konstruktion av vad? (häftad)

Social konstruktion av vad?

(3 röster)
Häftad Svenska, 2005-01-01
139
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Inget annat ämne har som frågan om social konstruktion präglat den akt uella debatten om våra olika kunskapssystems grundläggande förutsättni ngar. Men vad som är socialt konstruerat tappas lätt bort i debattens böljevågor. Är det fakta, könsroll, kvarkar, verklighet? Är det en per son? Ett föremål? En teori? I sin internationellt uppmärksammade bok s öker sig Ian Hacking skarpsinnigt fram till kärnfrågorna bakom skilda verklighetsuppfattningar och ger ny belysning åt den mänskliga kunskap ens natur.Röster om originalupplagan, utgiven av Harvard University Pr ess 1999:?Ian Hacking är den mest intellektuellt nyfikne och uppslagsr ike av nu verksamma vetenskapsfilosofer. Hackings bok utgör ett beundr ansvärt exempel på både hänsynslösa avslöjanden och ett tankedigert oc h självständigt filosoferande ? en ovanlig kombination av sunt förnuft och teknisk briljans.??Richard Rorty, The Atlantic Monthly?Hackings g oda humör och lättsamma stil gör honom till en av de få samtida filoso fer som jag läser med nöje.??Steven Weinberg, nobelpristagare i fysik 1979
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Social konstruktion av vad?

Övrig information

Inget annat ämne har som frågan om social konstruktion präglat den aktuella debatten om våra olika kunskapssystems grundläggande förutsättningar. Men vad som är socialt konstruerat tappas lätt bort i debattens böljevågor. Är det fakta, könsroll, kvarkar, verklighet? Är det en person? Ett föremål? En teori? I sin internationellt uppmärksammade bok söker sig Ian Hacking skarpsinnigt fram till kärnfrågorna bakom skilda verklighetsuppfattningar och ger ny belysning åt den mänskliga kunskapens natur.

Röster om originalupplagan, utgiven av Harvard University Press 1999:

Ian Hacking är den mest intellektuellt nyfikne och uppslagsrike av nu verksamma vetenskapsfilosofer. Hackings bok utgör ett beundransvärt exempel på både hänsynslösa avslöjanden och ett tankedigert och självständigt filosoferande en ovanlig kombination av sunt förnuft och teknisk briljans.
Richard Rorty, The Atlantic Monthly

Hackings goda humör och lättsamma stil gör honom till en av de få samtida filosofer som jag läser med nöje.
Steven Weinberg, nobelpristagare i fysik 1979