Läget - Om krig, moral och världens framtid (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
156
Utgivningsdatum
2005-01-01
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Thales
Dimensioner
10 x 140 x 210 mm
Vikt
240 g
SAB
Oc,Dg
ISBN
9789172350588
Läget - Om krig, moral och världens framtid (häftad)

Läget - Om krig, moral och världens framtid

Häftad Svenska, 2005-01-01
131
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Är George W. Bush en krigsförbrytare - utifrån de principer han själv hyllar? Är det rätt att föra krig mot terrorismen? Finns det tillfälle n när terror är en acceptabel politisk metod? Finns det nedärvd ondska och vad bör vi i så fall göra åt det? Är det bra ifall EU blir en sup ermakt som kan balansera USA:s inflytande i världen? Blir världen som helhet bättre eller sämre?Av Torbjörn Tännsjö väntar man sig inte att få sina förutfattade meningar bekräftade. Mer än någon annan svensk de battör tar han egna positioner, med ständig strävan efter tydlighet oc h klara argument. Hur är läget? För den som följer nyheterna kan det m esta tyckas nattsvart. Ändå är detta till slut en optimistisk betrakte lse. Världen är bättre än förr och vi har en verklig chans att göra de n bra - det gäller bara att ta den.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Läget - Om krig, moral och världens framtid
  2. +
  3. Göra barn - En studie i reproduktionsetik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Göra barn - En studie i reproduktionsetik av Torbjörn Tännsjö (häftad).

Köp båda 2 för 240 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Torbjörn Tännsjö

Övrig information

Är George W. Bush en krigsförbrytare - utifrån de principer han själv hyllar? Är det rätt att föra krig mot terrorismen? Finns det tillfällen när terror är en acceptabel politisk metod? Finns det nedärvd ondska och vad bör vi i så fall göra åt det? Är det bra ifall EU blir en supermakt som kan balansera USA:s inflytande i världen? Blir världen som helhet bättre eller sämre?

Av Torbjörn Tännsjö väntar man sig inte att få sina förutfattade meningar bekräftade. Mer än någon annan svensk debattör tar han egna positioner, med ständig strävan efter tydlighet och klara argument. Hur är läget? För den som följer nyheterna kan det mesta tyckas nattsvart. Ändå är detta till slut en optimistisk betraktelse. Världen är bättre än förr och vi har en verklig chans att göra den bra - det gäller bara att ta den.