Kärlek och vänskap : en filosofibok (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
295
Utgivningsdatum
2018-10-04
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Thales
Medarbetare
Linnér, Marcus (form)
Dimensioner
220 x 150 x 20 mm
Vikt
626 g
SAB
D
ISBN
9789172351134
Kärlek och vänskap : en filosofibok (häftad)

Kärlek och vänskap : en filosofibok

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad Svenska, 2018-10-04
189
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Detta är en bok om kärlekens och vänskapens filosofi. Vad är kärlek och hur skiljer sig kärlek från vänskap? Är kärlek alltid bra eller kan den vara skadlig för oss och göra våra liv mindre värda?

Den romantiska kärleken får stort utrymme. Vad är det för skillnad på kärlek och förälskelse? Men boken handlar även om andra former av kärlek? Vad innebär den människokärlek och det kärleksfulla förhållningssätt som olika religioner lägger så stor vikt vid, och är det verkligen den högsta formen av kärlek? Vad är äkta vänskap och hur viktigt är det för oss att ha nära vänner?

Boken anknyter till den filosofiska diskussion som förts från antiken till modern tid, men även till psykologi, sociologi, historia och religion. Syftet är att hjälpa oss att tänka klarare över kärlek och vänskap, hela tiden med ett öga på vad som kan ha praktisk betydelse i våra liv.

Bengt Brülde är professor i praktisk filosofi vid Göteborgs universitet. Han har bland annat skrivit böcker om lyckoforskning, livskvalitet och klimatetik. För många är han även känd från Moraltestet i radioprogrammet Christer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kärlek och vänskap : en filosofibok
 2. +
 3. Lyckans och lidandets etik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lyckans och lidandets etik av Bengt Brülde (häftad).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Kärlek och vänskap : en filosofibok. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. intressant ämne
  Tore Södermark, 6 juni 2019

  Ett ämne som inte är så lätt att skriva filosofiskt om. Men genom texten blir boken lite torr och fackmannamässig. I övrigt en uttömmande text.
  Möjligtvis sägs inget om personligheter som kompletterar varandra i kärlek och vänskap t.ex. en som är introvert och en so är extrovert och just därför passar så bra ihop

 2. Julia
  Julia, 5 november 2018

  Går själv igenom en svår tid med vänner och kärlek. Läste den här boken i hopp om svar. Platta reflektioner, men okej inledning.

 3. Otilfredställande
  Henrik , 28 oktober 2018

  Till en början måttligt trevlig läsning, som snabbt överskred i ett funderande kring huruvida författaren i fråga har tänkt på att dessa ämnen inte är nya under solen. En förklaring av vad många redan tänker, dock utan svar. Djupt besviken. Stark heteronorm. Finns numera på skänkhyllan på Humana på söder i Stockholm, vill inte bidra till att papper slängs i onödan. Kan säkert användas som drinkunderlägg eller sopborste...

  Med vänlig hälsn.
  Magister i filosofi

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Bengt Brülde