Filosofi i den islamiska världen (inbunden)
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Serie
En filosofihistoria utan luckor (del 3)
Antal sidor
615
Utgivningsdatum
2019-09-26
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Thales
Översättare
Jim Jakobson
Originaltitel
Philosophy in the islamic world
Medarbetare
Linnér, Marcus (form)
Dimensioner
235 x 155 x 50 mm
Vikt
1382 g
SAB
Dade
ISBN
9789172351165

Filosofi i den islamiska världen

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2019-09-26
348
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Filosofi i den islamiska världen är tredje delen i Peter Adamsons bokserie En filosofihistoria utan luckor , baserad på hans populära podcast med samma namn. Här täcks filosofin på det islamiska området från äldsta tider fram till 2000-talet, med uppmärksammande av såväl muslimska som judiska och kristna tänkare, från de arabiska kärnländerna till Andalusien i väster och Indien i öster. Tänkandet i den islamiska världen spelade en viktig roll i förmedlingen av antikens filosofiska och vetenskapliga arv till Europa, men som Adamson visar med många exempel utgör det också en rik och fascinerande idévärld i sig, med originella bidrag inom såväl metafysik och kunskapsteori som etik och religionsfilosofi.

De två första delarna i serien, om filosofin i den grekiska och romerska antikens värld, utkommer inom kort. Denna del kan läsas oberoende av de övriga.

Peter Adamson är professor i senantik och arabisk filosofi vid Ludwig-Maximilians universitet i München. Han har publicerat flera böcker och många artiklar i vetenskapliga tidskrifter om arabisk filosofi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Filosofi i den islamiska världen
  2. +
  3. Pojken, mullvaden, räven och hästen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pojken, mullvaden, räven och hästen av Charlie MacKesy (inbunden).

Köp båda 2 för 587 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Filosofi i den islamiska världen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Onödigt svårsmält.
    Dr. Larson., 11 april 2023

    Tämligen ostrukturerad och virrig filosofihistoria om mer eller mindre teologiska tankegångar i den muslimska världen, inklusive Andalusien, Mongoliet och Indien. Även judiska tänkare finns med. Men det är en rörig historia som är svår att penetrera och överblicka vilket gör den onödigt svårsmält. Adamson har författat bättre böcker, ändå är detta tydligen hans specialistämne. Märkligt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Peter Adamson