Att förstå kvantmekaniken (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
102
Utgivningsdatum
2021-04-26
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Thales
Medarbetare
Linnér, Marcus (form)
Dimensioner
223 x 155 x 10 mm
Vikt
214 g
SAB
Ucceb
ISBN
9789172351257
Att förstå kvantmekaniken (häftad)

Att förstå kvantmekaniken

Häftad Svenska, 2021-04-26
109
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Går det att förstå kvantmekaniken? Richard Feynman, nobelpristagare i fysik och legendarisk för sin förmåga att pedagogiskt förmedla naturvetenskapliga teorier, har hävdat att svaret är nej: kvantmekaniken går inte att förstå och det är bättre att inte försöka. Även den kunnigaste fysiker bör nöja sig med att göra beräkningar.

Feynman tänker på märkliga fenomen som att samma saker ibland uppträder som partiklar, ibland som vågor; att partiklar verkar kunna finnas på flera platser samtidigt; och att man säkert kan veta tillståndet hos en partikel genom att observera en annan partikel på hur stort avstånd som helst och utan att några signaler går mellan dem.

Denna bok vill visa att Feynman hade fel och att det faktiskt går att förklara vad kvantmekaniken säger på vardagligt språk. Den är främst tänkt som en hjälp till fysikstudenter som studerar kvantmekanik och lär sig använda den matematiska formalismen för att lösa problem, men som inte är nöjda med att bara kunna räkna rätt och få korrekta svar. Men även andra som är nyfikna på kvantmekanikens paradoxer kan ha glädje av denna bok.

Författaren är emeritus professor i teoretisk filosofi vid Uppsala Universitet. Han har publicerat böcker både om kvantmekanikens filosofi och om allmän vetenskapsteori.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att förstå kvantmekaniken
  2. +
  3. Kvantfysiken och livet : våra innersta mekanismer och världarna omkring oss

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kvantfysiken och livet : våra innersta mekanism... av Joar Svanvik, Göran Johansson, Ingemar Ernberg, Göran Wendin, Tomas Lindblad (inbunden).

Köp båda 2 för 301 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lars-Göran Johansson