Filosofi i medeltidens värld (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
En filosofihistoria utan luckor (del 4)
Antal sidor
766
Utgivningsdatum
2022-04-06
Förlag
Bokförlaget Thales
Översättare
Jim Jakobsson
Originaltitel
Medieval Philosophy
Medarbetare
Linnér, Marcus (form)
Dimensioner
239 x 164 x 61 mm
Vikt
1691 g
SAB
Dbb
ISBN
9789172351295

Filosofi i medeltidens värld

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2022-04-06
334
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Filosofi i medeltidens värld är fjärde delen i Peter Adamson bokserie En filosofihistoria utan luckor . Medeltiden har ofta behandlats som en dunkel parentes i filosofins historia, men Peter Adamson visar att den är en lång och innehållsrik period, från 800-talets karolingiska renässans fram till 1400-talet, när det är dags för nästa renässans. Under medeltiden utforskas filosofins alla områden på djupet, från metafysik, logik och kunskapsteori till etiskt och politiskt tänkande, med utveckling av originella idéer och argument.

Här finns välkända namn som Pierre Abélard, Thomas av Aquino och William Ockham, vilka tillsammans med otaliga anonyma tänkare lämnat efter sig en stor mängd texter där filosofi och religion ofta går hand i hand, utan att förnuftet någonsin helt underkastas teologins doktriner. I Adamson framställning möter vi dock inte bara universitetens skolmän utan också mystiker och skönlitterära författare, såväl kvinnliga som manliga, vilka prövar nya tankemöjligheter på folkspråket och utmanar både skolastikens och kyrkans läror och traditioner. Medeltidens filosofi står för en avgörande förmedling av det västerländska tänkandets arv från antiken till den moderna tiden, ofta med föregripande av senare idéer inom filosofi och vetenskap.

Peter Adamson är professor i senantik och arabisk filosofi vid Ludwig-Maximilians universitet i München, och har publicerat ett flertal böcker och artiklar om medeltidens filosofi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Filosofi i medeltidens värld
  2. +
  3. Filosofi i den islamiska världen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Filosofi i den islamiska världen av Peter Adamson (inbunden).

Köp båda 2 för 682 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Peter Adamson