Doktor Dahlqvists blogg - Om lågkolhydratmat, viktkontroll och hälsa (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Hälsa och Livsstil
Antal sidor
220
Utgivningsdatum
2007-01-01
Upplaga
1
Förlag
Optimal Förlag
Medarbetare
Zackrisson, Bo (red.)
Dimensioner
215 x 130 x 22 mm
Vikt
390 g
ISBN
9789172411319
Doktor Dahlqvists blogg - Om lågkolhydratmat, viktkontroll och hälsa (inbunden)

Doktor Dahlqvists blogg - Om lågkolhydratmat, viktkontroll och hälsa

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2007-01-01

Slutsåld

Läs ett provkapitel ur boken här!

Dr Dahlqvists blogg

Hösten 2005 startade Annika Dahlqvist en blogg på Passagen. Snabbt blev det en mycket populär blogg med många besökare. I bloggen för hon ut sitt kostbudskap och kritiserar vältaligt och skarpt etablissemanget för att inte lyssna. Hon har gång på gång efterfrågat den vetenskapliga evidensen för de nuvarande kostråden (fettsnålt och mycket kolhydrater) utan att Livsmedelsverket och fetmaforskare kunnat presentera några bevis.

Trots att allt fler forskarrapporter visar att lågkolhydratkost gör att patienter går ner i vikt och blir friska från sin diabetessjukdom, vägrar etablissemanget att ta till sig de nya rönen.

Demokratisk dialog
Annika Dahlqvist är Sveriges första bloggande doktor. I bloggen för hon en daglig och demokratisk dialog med läsarna. Det är unikt att en läkare på detta sätt för en fri och prestigelös debatt med vanligt folk med olika krämpor. Ofta publicerar hon solskenshistorier från människor som återfått hälsan efter att ha lämnat den fettsnåla och kolhydratrika tallriksmodellen och övergått till lågkolhydratkost med hög andel naturligt mättat fett.

Författaren uppvisar ett sällsynt starkt engagemang för patienten och för folkhälsan. Till skillnad från etablissemanget har hon en daglig kontakt med patienterna. Det gör att hon känner sig trygg i sin läkarroll. Hon vet samtidigt med sig att hon lever farligt. Det är inte riskfritt att som läkare kritisera myndigheternas råd och riktlinjer. Annika Dahlqvist visar genom sitt skrivande ett berömvärt civilkurage, vilket är en bristvara i Sverige i dag.

Om författaren
Annika Dahlqvist är specialist i allmänmedicin med inriktning på äldrevård. Hon har under decennier brottats med egen övervikt och ohälsa och följt de kostrekommendationer som getts av forskarexpertis och våra hälsovårdande myndigheter. Utan att ha blivit friskare. En dag hittade hon Atkins-modellen och började äta enligt lågkolhydrat/högfettsprinciper. Kilona och krämporna försvann. Det blev startpunkten för Annika Dahlqvists kamp för förändrade kostråd till överviktiga och diabetespatienter.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Doktor Dahlqvists blogg - Om lågkolhydratmat, viktkontroll och hälsa. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Frisk och smal och mår kanonbra!
    Anne N, 31 maj 2008

    Den här boken är mycket bra. Den har förändrat mitt liv mer än någon annan bok. Jag har bantat många gånger, gått hungrig i varje diet och gått upp allt igen efter ett tag. Nu hålls vikten (gick ner 20 kg UTAN motion!) utan hunger, utan godissug och sug efter goda mackor, kakor, pasta, ris, potatis osv. Helt fantastiskt. Som ett mirakel! För mig är det en ny livvstil-inte en diet som praktiseras ett kort tag. Bonus är att många hälsoproblem förbättrades eller vanligast försvann helt. Ingen mi... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Doktor Dahlqvists blogg - Om lågkolhydrat...