Vargflocken (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Underhållning
Antal sidor
280
Utgivningsdatum
2007-09-01
Upplaga
1
Förlag
Pagina förlag AB
Översättare
Richard Gustafsson
Originaltitel
Killer Drug
Dimensioner
215 x 144 x 32 mm
Vikt
660 g
ISBN
9789172411418
Vargflocken (inbunden)

Vargflocken

Inbunden Svenska, 2007-09-01

Slutsåld

Läs ett provkapitel här>>

I Sjuka pengar berättade Peter Rost halva sanningen...

Nu kommer Vargflocken. En sjukt underhållande actionthriller.

Alex McGraw erbjuds att bli vice VD i Xenal, ett ledande läkemedelsföretag i Los Angeles. Pengarna flödar och jobbet är en utmaning. Men McGraw förstår snart att Xenal döljer mörka hemligheter. En av medarbetarna har nyligen dött i en mystisk bilkrasch.

Xenal säljer läkemedel till överpriser och tjänar sjuka pengar. Man mutar läkare och bedriver illegal marknadsföring. Xenal utvecklar till och med ett dödligt preparat för kemisk krigföring - Convulsor - åt försvarsdepartementet.

McGraws flickvän är advokat. Tillsammans bestämmer de sig för att avslöja företagets brottsliga verksamhet. Men de är inte den enda som agerar. Inom företaget pågår ett maktspel. Andra positionerar sig för ta över makten. Lögner och girighet blandas med ren ondska.

Vargflocken är en corporate thriller med en genuin och intressant story som berättas i högt tempo. Boken saknar döda punkter. Nästan varje kapitel slutar med en rejäl cliffhanger.

Språket är välformulerat och fastnar aldrig i svåra passager. Författaren berättar en komplicerad historia på ett smidigt sätt - du har alltid en tydlig röd tråd att följa och händelseförloppet är överskådligt. Peter Rost levererar en filmiskt medryckande actionthriller och gedigen underhållning.

Peter Rosts thrillerdebut har jämförts med Robert Ludlum och John Grisham. Där Grisham belyser rättsväsendet avslöjar Rost läkemedelsbranschen med stor trovärdighet. Som insider skrev han den utmanande debattboken Sjuka pengar, som Pfizer anmälde till amerikansk domstol.

Vargflocken är en avslöjande skildring av en cynisk och genomkorrumperad bransch.

Författaren:
Peter Rost, 47 år, född i Göteborg, uppvuxen i Örebro. Han bor i USA sen tjugo år, för närvarande utanför New York. Han är gift och har två barn. Fram till 2005 var han vice VD i Pfizer, världens största läkemedelföretag. Sjuka Pengar är publicerad i USA, Kanada, England, Italien och Sverige.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Vargflocken