Odla och tillverka vin, 2:a uppl (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Hälsa och Livsstil
Antal sidor
300
Utgivningsdatum
2009-01-31
Upplaga
1
Förlag
Optimal Förlag
Dimensioner
245 x 174 x 16 mm
Vikt
720 g
ISBN
9789172411470

Odla och tillverka vin, 2:a uppl

(7 röster)
Kartonnage,  Svenska, 2009-01-31

Slutsåld

Unik bok om vinodling i allmänhet och i Sverige i synnerhet

Det har odlats vin i Sverige sedan länge. Numera finns det många nya hybridsorter som även ger skördar i svalare klimat. I Sverige finns områden som Skåne, Öland och Gotland, som har ett mildare klimat och som även fungerar för rena Vitis viniferasorter.

Den svenske vinmakaren Lars Torstenson, som tidigare förestod Domaine Rabiega i Provence, skrev 1997 sitt klassiska verk "Att tillverka vin". Denna bok har sedan reviderats och utökats med fakta om hur man odlar och gör vin i Sverige. Odla och tillverka vin utgavs första gången 2002 och denna andra utgåva innehåller många nyheter. Boken är omarbetad till stora delar. Nya sorters vinplantor har tillkommit.

För texterna om hur man gör vin i kallt klimat svarar Lauri Pappinen, mannen bakom Sveriges största kommersiella vinodling, Gutevin på Gotland. I denna nya utgåva har år av erfarenheter lagts till hans gedigna kunskaper.

"För en vinentusiast tangeras nästan det genuint spännande när Torstensson berättar om vinmakandets skiftande praktikaliteter. För oss som inte har planer på att odla vin bidrar insikterna till att förstå det färdiga vinet vi dricker och vad som kan ligga bakom dess egenheter."
Dina viner, juni 2009
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna