Generös mot andra - för din egen skull (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Psykologi
Antal sidor
358
Utgivningsdatum
2008-03-01
Upplaga
1
Förlag
Optimal Förlag
Översättare
Kerstin Svedborn
Dimensioner
215 x 140 x 28 mm
Vikt
620 g
ISBN
9789172411487
Generös mot andra - för din egen skull (inbunden)

Generös mot andra - för din egen skull

Inbunden Svenska, 2008-03-01

Slutsåld

Allt talar för att du tjänar på att vara generös!  • Ett längre, lyckligare och friskare liv.
  • Och framför allt: ett meningsfullt liv.
  • Om forskning visade att du skulle kunna få allt detta bara genom att ändra ett enda beteende.
    Skulle du göra det?


Stephen Post leder ett forskningsinstitut som har tagit ger fram en metod att mäta vad som är »gott«. Metoden används för tester i Posts eget laboratorium, men den kan också användas som en självhjälpsmetod. I boken Generös mot andra för din egen skull presenterar han överraskande och övertygande bevis om sambanden mellan goda gärningar och hälsa.

Det finns massor av sätt att ge och som inte handlar om pengar. Att uppmärksamma andra, att visa lojalitet, medlidande, medkänsla och tacksamhet, att lyssna och förlåta. Att stå för sina åsikter och att ta ansvar även för kommande generationer.

Under senare år har framför alt amerikanska forskare gjort studier på vad som händer med människor som »ger« och lever ett oegennyttigt liv. Människor som arbetar med välgörenhet eller som volontärer i olika projekt är till exempel betydligt mindre deprimerade, de är underrepresenterade i självmordsstatistiken och deras risk för att dö i förtid är upp till 44% lägre. En studie som pågått i över femtio år visar att de som lärt sig att ge som barn får ett friskare liv, såväl fysiskt som psykiskt. Andra studier visar att pensionärer som »ger« lever längre än de som inte ger. Att hjälpa andra har en positiv inverkan på människor som lider av kroniska sjukdomar, som HIV, MS och olika hjärtbesvär. Forskningen är ny och resultaten är både överraskande och övertygande.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna