Tankar om glädje och vardagslycka (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Psykologi
Antal sidor
270
Utgivningsdatum
2009-05-31
Upplaga
1
Förlag
Optimal Förlag
Dimensioner
185 x 143 x 20 mm
Vikt
440 g
ISBN
9789172411630
Tankar om glädje och vardagslycka (inbunden)

Tankar om glädje och vardagslycka

(7 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden Svenska, 2009-05-31
209
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vad vi kan lära av den nya positiva psykologin
Varför känner vi glädje och lycka och vad kan vi göra för att uppleva dessa känslor oftare, längre och mer beständigt? Medan psykologer tidigare inriktade sig på psykisk ohälsa har den så kallade positiva psykologin under det senaste decenniet börjat studera vad som ger människor väbefinnande och harmoni.

Nu har den första svenska boken i positiv psykologi kommit. Tankar om glädje och vardagslycka, vad vi kan lära av den nya positiva psykologin av Görel Kristina Näslund är en bred översikt för en stor läsekrets över det nya forskningsfältet. Psykologen Görel Kristina Näslund är väl förtrogen med dagens lyckoforskning och redovisar här viktiga internationella studier på området.

Hur kan den stressade moderna människan bli lyckligare? Lyckoforskningen visar på flera säkra sätt som redovisas i denna vardagsnära självhjälpsbok. Varje kapitel avslutas med konkreta råd om vad du kan göra för att få ett lyckligare liv. Läsaren får också rikligt med litteraturtips och relevanta länkar till nätet. Boken är skriven på ett vardagligt språk som inte kräver några fackkunskaper. Här är en ovärderlig guide för den som vill förändra sitt liv i positiv riktning.

"Det här är en fantastisk bok för alla som känner sig oroliga i dessa kristider, och alla som jobbar med utveckling av sig själva och andra.
Läs och bli gladare!"

LEVA!, juni 2009

"En charmerande positiv tankebok."
Margareta Wiman, BTJ

Författaren
Görel Kristina Näslund är författare och föreläsare, leg. psykolog och medicine doktor. Hon har gett ut ca 30 fackböcker inom psykologi och hälsa samt om mat och trädgård. Av hennes populärvetenskapliga psykologiböcker är Borderline personlighetsstörning (1998) och Lär känna psykopaten (2004) de mest spridda. Även Det goda skrattet, en bok om humor och glädje (2002), har nått en mycket stor publik.
Görel Kristina Näslund är född 1940 och bor i Sigtuna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tankar om glädje och vardagslycka
 2. +
 3. Jakten på miljonerna - UNIK SPECIALUTGÅVA MED 10 EXTRA TIPS

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jakten på miljonerna - UNIK SPECIALUTGÅVA MED 1... av 100miljonersmannen (inbunden).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Tankar om glädje och vardagslycka. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Precis vad titeln säger
  evalena, 26 november 2015

  Skulle absolut rekommendera den, framför allt till den som inte läst så mycket om kring lyckoforskning utan som behöver en bok med tips och råd i sin vardag, för att må bättre. Trevlig och lättläst.

 2. En bok att må bra av!
  Cecilia, 23 maj 2015

  Den här boken gjorde mig glad.
  En bok som är lika tilltalande till sin utformning som rik till sitt innehåll!

 3. En glädje som varar
  Beata Arnborg, 17 maj 2015

  Vi har så förtvivlat lätt att haka upp oss på det som verkar fel, och så lätt att glömma allt som är bra och glatt. Görel Kristina Näslund påminner oss om att vi ska tillvara det goda i livet. Det gör hon på ett utomordentligt och trevligt sätt. En bok att bli glad av, och en glädje som varar.

 4. Bra tankar och tips
  Christina Kellberg, 11 maj 2015

  Detta är ingen hurtig bok, tack och lov! Görel Kristina Näslund förklarar och tipsar, lugnt, sakligt och med argument som bygger på psykologisk kunskap om hur man kan känna glädje i vardagen.

 5. Äntligen en positiv bok!
  Kerstin, 13 april 2015

  Titeln beskriver den här boken mycket väl. En varm och vänlig bok för "vem som helst" om vad forskningen i dag kan förklara om varför vi känner lycka och glädje. Häftigt. Bara en sådan sak. Att forska på lycka! Jag blir glad redan av tanken.

  Men varför ska vi anstränga oss för att bli på gott humör? Jo, därför att det är bra för oss. Den som är munter och visar sina positiva känslor drar till sig likasinnade och får lättare både vänskap och kärlek. Så enkelt är det.

  Tack Gör... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Görel Kristina Näslund