Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Affärer och Marknadsföring
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2009-08-31
Upplaga
1
Förlag
Optimal Förlag
Medarbetare
Reimers, Carl (form)
Dimensioner
216 x 142 x 16 mm
Vikt
440 g
ISBN
9789172411654
När Janne Josefsson ringer (inbunden)

När Janne Josefsson ringer

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden, Svenska, 2009-08-31

Slutsåld

Läs ett provkapitel här>>

Den första svenska boken om medieretorik
 • Är Janne Josefsson så där jävlig i verkligheten?
 • Hur får Uppdrag Granskning folk att framstå som fähundar och idioter i TV?
 • Och varför ställer de upp på denna förnedring?


Den granskande journalistiken har aldrig varit hårdare i Sverige än den är i dag. Journalister använder sig av dolda kameror och man provocerar fram »avslöjanden«, något som är olagligt för polisen, men fullkomligt legitimt för den tredje statsmakten. Förr utsattes nästan enbart politiker och makthavare för denna typ av bevakning. Nu kan vem som helst granskas, vilket ökar behovet av att lära sig hur media fungerar.

Går det att förbereda sig på ett mediedrev? Svaret är tveklöst ja. Och det är dessutom lättare än vad de flesta tror.

Den här boken är skriven för dig som förundras och förfasas. För dig som är intresserad av media och undrar varför den granskande journalistiken kan drabba helt vanliga människor med full kraft. För dig som vill veta hur du förbereder sig inför en intervju och hur du hanterar din nervositet. Lär dig de viktigaste retoriska knepen.

Författaren
Paul Ronge fick sitt presskort 1975. Efter 23 i journalistiken, på tidningen Folket, A-pressen, Rapport, Aftonbladet och Expressen, sadlade han om 1998 och blev PR-konsult med specialisering på medieträning, -rådgivning och krishantering. I dag arbetar Paul med företag och organisationer, högt uppsatta politiker och utsatta »kändisar« som kunder.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av När Janne Josefsson ringer. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra även för oss på andra sidan
  Jullan, 23 november 2015

  Jag pluggar journalistik och den här boken var väldigt matnyttig att läsa. Intressant hur han beskriver vissa metoder vi får lära oss för att få mer utförliga och personliga svar i en intervju som "fula" (att hålla lite på nästa fråga och se ifall intervjupersonen säger något mer för att fylla ut tystnaden till exempel).

 2. Lärorik för alla.
  Krueger, 4 september 2010

  Ronge visar med sin bok på att medieretorik kan vara viktigt för oss alla. Det finns saker man alltid ska tänka på om man pratar med en journalist, hur banalt ämnet än är. rekommenderas till alla som är intresserade av mediarelaterade kriser, medieretorik- eller som någon gång kommer i kontakt med media, antingen privat eller professionellt.

  Dessutom är boken väl skriven och underhållande.

Visa alla 2 recensioner