Diabetes. Inte. - Den naturliga vägen med LCHF (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Hälsa och Livsstil
Antal sidor
172
Utgivningsdatum
2009-02-28
Upplaga
1
Förlag
Optimal Förlag
Dimensioner
215 x 130 x 17 mm
Vikt
325 g
ISBN
9789172411692

Diabetes. Inte. - Den naturliga vägen med LCHF

(16 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2009-02-28

Slutsåld

Aldrig diabetes Den här boken tar behandlingen av diabetes ett steg framåt och liknar inte andra böcker om diabetes. Det finns möjligheter att bromsa ned insjuknandet och rentav stoppa det och som i Lars-Eriks och många andras fall även normalisera blodsockervärdena. Den diabetiker som idag äter enligt de officiella kostråden men tar till sig innehållet i den här boken blir friskare. I de allra flesta fall kan medicineringen minskas och i många fall tas bort helt.

Bra kost ger dig stora hälsovinster
Den här boken förordar en kost som kallas LCHF. Förkortningen står för LowCarb-HighFat, alltså en kost som innehåller en låg andel kolhydrater och en hög andel naturligt fett.

För att följa LCHF-kosten underlättar det om man förstår vad som händer i kroppen när man äter. Det är också bra om man har tillräckliga kunskaper för att kunna ifrågasätta de kostråd som diabetiker får idag. Den här boken är ditt redskap för att med kunskap om människokroppen se igenom dagens kostråd för diabetiker. Den öppnar också dina ögon för varför dessa kostråd dröjer sig kvar.

Kanske har du nyligen fått reda på att du fått diabetes? Du kan känna dig osäker i allt det nya. Många frågor dyker upp. I den här boken får du några av svaren. Även den som levt med diabetes länge har nytta av boken. Visst finns det något du kan göra för att förbättra din hälsa.

Genom kost med lite kolhydrater och mycket fett (LCHF) kan dina värden bli mycket bättre och i många fall försvinner sjukdomen helt och hållet.

Författaren Lars-Erik Litsfeldt har själv en historia med övervikt, diabetes och hjärtinfarkt. Han har kommit tillrätta med sina problem med rätt kost, dvs. att undvika den kost han inte tål, kolhydratmaten. Lars-Erik tror inte på att dunka regler i huvudet på folk, utan förklarar lugnt i boken hur allt hänger ihop.

Uffe Ravnskov, med.dr., docent "Diabetes. Inte. är den bästa bok jag läst i detta ämne. Tydligen behövs det en klok och välinformerad lekman för att skriva en bra populärvetenskaplig bok. Boken kan rekommenderas varmt både till patienter och dietister men även läkare. Tänk om diabetikerna fick denna bok istället för de undermåliga broschyrer de får idag."

Håkan Hedin, chefredaktör Medicinsk access "Ju mer jag läser av denna välskrivna och spännande bok desto mer fascinerad blir jag. Jag kan inte annat än rekommendera boken."
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Diabetes. Inte. - Den naturliga vägen med LCHF. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Tack för friare sikt...
    Skanske, 22 februari 2009

    Jag läste denna bok med stort intresse. Har själv ägnat senaste året att försöka gå ner i vikt från 118 kg. Naturligtvis med att äta havregröt och mini-mjölk och dessutom liknande mat i övrigt.

    Just det massiva och aggressiva motstånd som LCHF-idéerna bemöts med av hälsoauktoriteter och sedan också "vanligt folk" visar hur på ett nästan medeltida vis, våra förlegade kunskaper permanentas genom att prioritet nummer 1 alltid verkar bestå i att vara politiskt korrekt.

    Politiker... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lars-Erik Litsfeldt