Rädda vår mat - Den goda naturliga (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Hälsa och Livsstil
Antal sidor
232
Utgivningsdatum
2009-07-31
Upplaga
1
Förlag
Optimal Förlag
Dimensioner
215 x 145 x 20 mm
Vikt
460 g
ISBN
9789172411708
Rädda vår mat - Den goda naturliga (inbunden)

Rädda vår mat - Den goda naturliga

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2009-07-31
159
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast idag 19 december kl. 22:30 för leverans innan julafton
Dagens välfärdssjukdomar kan botas med bra mat Att maten har stor betydelse för vår hälsa fick Lars Wilsson klart för sig när han i början på 1980-talet träffade en läkare som kunde bota sina patienter om han lyckades få dem att förändra sina matvanor. Förhöjda halter av blodfetter, av blodsocker och insulin, för låg halt av det goda HDL-kolesterolet och en rad andra blodsvar indikerar den oreda i ämnesomsättningen som kallas det metabola syndromet. Det kunde botas om man återgick till den mat som människan är anpassad till. Doktorn fick allt fler patienter. Ohälsa i form av övervikt, diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar, vissa cancrar, demens, depressioner och neurologiska sjukdomar ökade epidemiskt under de följande decennierna.

Människan är inte allätare. Vi är skapta för att äta en alldeles speciell mat.

"Lars Wilssons "Rädda vår mat" är ett viktigt tillskott för de som vill ta ansvar för sin egen hälsa, för läkare en utmaning att betrakta den traditionella skolmedicinen utifrån nya rön och insikter, och en chans för livsmedelsproducenterna att reagera på en ny efterfrågan."
Robert Schönauer, Medicinsk Access nr. 8/9 2009

Författaren Lars Wilsson: Det har hänt mycket sedan 2006 när min förra bok Naturlig Mat kom ut. Budskapet från förra boken har fått en allt starkare vetenskaplig grund. Som biolog föddes jag enligt min mening vid rätt tid under mänsklighetens historia. När jag var färdig med grundutbildningen i Uppsala 1955 hade DNA-molekylen just beskrivits och sedan följde den ena revolutionerande upptäckten efter den andra.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rädda vår mat - Den goda naturliga
  2. +
  3. Jorden är gammal. Bonden är ung. Rädda vår jord.

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jorden är gammal. Bonden är ung. Rädda vår jord. av Lars Wilsson (häftad).

Köp båda 2 för 350 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Rädda vår mat - Den goda naturliga