Den gudarna älskar - Om konsten att överleva som lärare (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Debatt & Samhälle
Antal sidor
350
Utgivningsdatum
2009-06-30
Upplaga
1
Förlag
Optimal Förlag
Dimensioner
208 x 155 x 26 mm
Vikt
620 g
ISBN
9789172411784
Den gudarna älskar - Om konsten att överleva som lärare (inbunden)

Den gudarna älskar - Om konsten att överleva som lärare

Inbunden Svenska, 2009-06-30

Slutsåld

Värdens bästa skola, säger några.
Flumskola, påstår andra.
Vem har rätt och vem har fel?

Den gudarna älskar handlar om den skola och de lärare som ska hjälpa våra barn att bli kunniga och sociala varelser. Gunnar Ohrlander ger sig ut på spaning i klassrum och bland lärarutbildare, forskare och politiker. Han beger sig till den kommun som beslutat sig för att lyfta alla nivåer. Om en elev misslyckas, så är det skolan som inte klara sitt uppdrag.
Är det så framtidens skola ser ut?

Den gudarna älskar berättar om den ödesdigra kommunaliseringen och om en skolminister, Göran Persson, som enligt nära medarbetare inte var vuxen uppgiften. Gunnar Ohrlander talar med socialdemokraten som gillar betyg, Thomas Östros, och med skolministern som var elevrådsordförande och ledde en skolstrejk mot betyg, Jan Björklund.

Om bokens titel
Den grekiske satirikern Lukianos, ska för två tusen år sedan ha skrivit att den gudarna hatar gör de till lärare. Det är hög tid att vända på begreppen, menar Gunnar Ohrlander.

Gunnar Ohrlander
har som författare, journalist och dramatiker följt och kommenterat skolpolitiken under fyra decennier. Han är också känd som den satiriske Doktor Gormander i Aftonbladet

"...En generöst tilltagen och intresseväckande bok om den svenska skolan. [...] Kanske kan boken bidra till en bredare debatt om skolan inför valet 2010?"
Stefan Estby, Flamman
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »