Nytt liv med riktig mat : frisk med LCHF (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Hälsa och Livsstil
Antal sidor
229
Utgivningsdatum
2010-08-31
Upplaga
1
Förlag
Optimal Förlag
Översättare
Elsie Formgren, Sten Sundström
Medarbetare
Formgren, Elsie (form) / Sundström, Sten (form)
Dimensioner
230 x 155 x 15 mm
Vikt
580 g
SAB
Vmbb
ISBN
9789172412095

Nytt liv med riktig mat : frisk med LCHF

(21 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2010-08-31

Slutsåld

Sofie Hexeberg är läkare och kostexpert. Hon är medicine doktor och har i sin forskning studerat den effekt fett, fibrer och kolesterol i maten har på blodfetter och hjärtat och hjärtats funktion.

Sofie Hexeberg behandlar patienter med diabetes, migrän, psoriasis, högt blodtryck, övervikt, hormonrelaterade besvär och mycket mer genom att ordinera kost med mindre kolhydrater och mer fett. Om du följer hennes kostråd kan du få ett helt nytt liv. Tusentals människor har fått en bättre vardag och sluppit sjukdom och trötthet, bara genom att äta lite annorlunda.

I den här boken berättar Sofie Hexeberg om några av sina patienter som har fått ett bättre liv genom de kostråd hon förespråkar. Det är också en heltäckande medicinsk handbok för dig som har förstått att en minskning av kolhydraterna i kosten är vägen till bättre hälsa.

Läkaren Sofie Hexeberg har specialiserat sig på kostfrågor, hon skriver återkommande i hälsotidningar och arbetar också med kostrådgivning åt privatpersoner. Hon är styrelsemedlem och en av grundläggarna till Foreningen kostreform ved overvekt og sukkersykdommer i Norge. Det här är hennes första bok.

Så här skriver Sten Sture Skaldeman om boken i LCHF-magasinet nr 2:
"Låt mig kort och gott säga att detta är en av de bästa kostinriktade hälsoböcker som någon nordisk läkare någonsin skrivit. Här finns verklighetsiakttagelser och sunt förnuft i en bra förening. Och lagom mycket relevant vetenskap. Samt en massa patientfall som ger bekräftelse och relief till framställningen. Det som gör boken så bra är att den är klar och tydlig."
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Nytt liv med riktig mat : frisk med LCHF. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Vetenskaplig LCHF beskrivning
  Roger, 18 juni 2018

  Läkare som förklarar LCHF konceptet. Ger en genomgång av olika sjukdomar och tillstånd som kan botas med LCHF. Bra läsning.

 2. Det vi stoppar i oss påverkar oss direkt!
  My, 9 oktober 2014

  Mycket intressant o viktig läsning ang vår kropp o hur den är skapad för att nyttja maten på bästa sätt. O tvärtom! vi har en stenålderskropp i dagens miljö!
  Bra verklighetsexempel.
  Nyttig kunskap att använda ihop med övrig kunskap om näring.

 3. Helt okej.
  LÖst, 11 februari 2014

  Varken bättre eller sämre än någon annan bok i ämnet, men klart värd sitt pris. Denna bok kommer att läsas och användas flitigt i många kilon framöver :-)

 4. Mycket bra bok med massor av bra recept. Många nya...
  Anki Akerö, 22 oktober 2013

  Mycket bra bok med massor av bra recept. Många nya recept som jag aldrig tidigare använt. Boken ligger alltid framme i köket och ger mig massor av inspiration.

Visa alla 4 recensioner