Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Psykologi
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2011-08-31
Upplaga
1
Förlag
Pagina förlags AB
Dimensioner
220 x 150 x 23 mm
Vikt
480 g
ISBN
9789172412149
Sand i skorna. En berättelse om att vakna och välja (inbunden)

Sand i skorna. En berättelse om att vakna och välja

Inbunden, Svenska, 2011-08-31
211
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast tisdag 19 december kl. 07:30 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Susanna är en ung, framgångsrik TV-journalist som hamnar i en livskris. Hon gör en reportageresa till Frankrike för att porträttera en känd fransk författare/filosof, Daniel, som har dragit sig tillbaka till en bergsby för att leva ett liv i harmoni med naturen. Susanna och Daniel inleder en relation.

Samtidigt rämnar Susannas äktenskap. Hennes man tjänar bra i finansbranschen. De lever det goda livet i Stockholm. Shoppar, äter ut, reser, bor i en lyxlägenhet. Deras livssorg är barnlösheten. Maken avslöjas som förskingrare. Han har spekulerat bort andras pengar på börsen och döms till fängelse.

Kontrasten mellan de två männens livsstilar är alltså enorm. Susanna börjar ifrågasätta sina egna livsval. Hon beslutar sig för att pröva en ny väg och följer med Daniel på en ökenvandring i Sahara. Hon blir med barn. Slutet är öppet, men Susanna har valt en ny väg i livet.

Historien är effektivt berättad och den ger författaren möjlighet att ställa frågor läsaren. Varje kapitel avslutas med några etiska frågeställningar. Hur hanterar vi jordens resurser? Vad är det vi äter? Vad händer med vår kropp och vår själ? Hur mycket prylar behöver vi? Läst på det sättet blir Sand i skorna en »ekologisk roman«. En bok om att göra aktiva val och förändra sin livsstil.

Eva Sanner, född 1959, är författare till många böcker om kroppen och själen, bland annat Kåt, glad och tacksam (2008) och Kärlek - en handbok (2011). Hon är terapeut, föreläsare och regelbunden medarbetare tidningen Hälsa.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sand i skorna. En berättelse om att vakna och välja
  2. +
  3. Du var alltid mammas favorit : samtal systrar emellan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Du var alltid mammas favorit : samtal systrar e... av Deborah Tannen (inbunden).

Köp båda 2 för 422

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Sand i skorna. En berättelse om att vakna...