LCHF för seniorer (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Hälsa och Livsstil
Antal sidor
187
Utgivningsdatum
2011-11-30
Upplaga
1
Förlag
Pagina Förlag
Medarbetare
Eriksson, Mikael (form) / Eriksson, Mikael (foto)
Dimensioner
216 x 200 x 21 mm
Vikt
760 g
SAB
Qcabb,641.56383
ISBN
9789172412309

LCHF för seniorer

(44 röster)  |  Läs 12 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2011-11-30

Slutsåld

Gammaldags husmanskost som gör dig gott

Den här boken innehåller lättlagade recept för dig som vill ha ordentlig mat med mycket näring, som gör dig gott och ser till att du mår så bra som möjligt.

Ofta beror de s.k. välfärdssjukdomarna, som åldersdiabetes eller högt blodtryck, på felaktig kost. Både Annika och Birgitta har tidigare haft problem med hälsan. Men mycket tack vare att de lagt om kosthållningen har de kunnat gå ned till normalvikt och blivit fria från exempelvis fibromyalgi, IBS (tarmkatarr), utmattningsdepression och sömnstörningar. Prova du också att både äta gott och må så bra som det bara går!

Annika Dahlqvist är är den välkända allmänläkaren som har utvecklat kostmodellen LCHF som står för Low Carb High Fat och innehåller få kolhydrater och en hög andel fett. Hon har lång erfarenhet av vård av seniorer och vet vad äldre människor mår bra av. Doktor Dahlqvist arbetar som familjeläkare på Stöde vårdcentral och är en flitig föreläsare och bloggare om kostfrågor.

Birgitta Höglund har arbetat som kallskänka, kock och köksmästare och har lång erfarenhet från många olika restauranger. Hon medverkar som matkrönikör i två tidningar, 100 % Östersund samt Hello Alanya Magazine i Turkiet där hon vistas stora delar av året. Hennes matlagning präglas av lokalproducerade, enkla och naturliga råvaror, oavsett om de är från Medelhavet eller Norrland.

"En kort, lättsmält sammanfattning om vad LCHF står för, varför tillsatser ska minimeras och vad du helst ska undvika att äta. [...] den perfekta julklappen till 80-talisten som tröttnat på nudlar, frysta pannkakor och köpepizza."
Catharina Grufman, Dalarnas Tidningar
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 12 recensioner av LCHF för seniorer. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Kanonbra!
  Louise Thorén, 8 oktober 2014

  Enkla, bra recept som också smakar mycket bra. Använder mig av kokboken nästan dagligen.
  Receptet på myslin har blivit en favorit :)

 2. Bäst på länge
  Ann, 3 maj 2014

  En bra bok med enkla o goda recept. Har haft o kommer få mycket glädje av den. Gjorde 14 dagars matsedel utifrån denna sist och det blev både variationsrikt, gott och inte så dyrt. Kan varmt rekommenderas

 3. För alla, inte bara seniorer!

  Fantastisk god mat och som föregående skrivare, denna bok borde finnas på alla äldreboenden. Det är mat som de känner igen och som får dem att minnas och må bättre. Men även för mig! Läckert med en jämtländsk touch. Dessutom är boken väldigt vacker! Snygg layout och fina inspirerande bilder.

 4. Mat som min mamma lagade.

  Mat som jag minns från min uppväxt, och nu när jag växt färdigt, är det fantastiskt att få återuppleva all den goda maten igen. Mat som man glömt bort, i djungeln av alla tillkrånglade recept. Den här kokboken borde finnas i köket på alla äldreboenden.

 5. Mat utan krångel.

  En bok med bra blandade recept. Bra mat lagad utan en massa krångel. De flesta rätterna innehåller ganska få ingredienser och det kan vara en fördel i mindre hushåll.

 6. Hade hoppats på mer, den är som alla andra mer lyxmat...
  Cina Engstrom, 10 december 2013

  Hade hoppats på mer, den är som alla andra mer lyxmat än det som jag kallar vardagsmat, så jag är faktiskt besviken hade hoppats på en receptsamling med mer vardagsmat.

 7. Underbar bok med underbart goda husmansrecept....
  Helena , 30 september 2013

  Underbar bok med underbart goda husmansrecept. Broccolisoppan är min dotters favvosoppa! Härligt att få enkla, goda recept där allt görs från grunden.

 8. Denna bok innehåller bra information om LCHF i...
  Polargirl, 6 augusti 2013

  Denna bok innehåller bra information om LCHF i allmänhet, och bra och inspirerande recept även för mig som inte är senior.

 9. Jättebra recept, som är relativt lätta att laga till....

  Jättebra recept, som är relativt lätta att laga till. Mycket goda, så goda att jag har bjudit våra gäster, även de, som inte är LCHF-are. Berättade inte före måltiden att det var sådana recept, utan efter maten, då gästerna hade berömt hur gott det var. e som inte gillar det feta, är ju lite tveksamma mot den här metoden.

  Jag har inte prövat de extrema recepten, utan dem, som påminner om "vanliga" recept för god husmanskost/bjudmat.

  Saknar uppgifter om kolhydrater, fett, m.... Läs hela recensionen

 10. Mycket bra recept som inte var så tillkrånglade och...
  Lena Landin, 28 maj 2013

  Mycket bra recept som inte var så tillkrånglade och sofistkerade, som många recept är idag annars - helt enkelt husmanskost! Gillar!

 11. En bra bok med mycket goda recept för de som vill...
  Mats , 15 maj 2013

  En bra bok med mycket goda recept för de som vill undvika kolhydrater och siktar på att må bra och är villiga att prova på en annan kostinriktning än den traditionella.

 12. Jag saknar uppgifter för proteiner, fett och...
  Verena Renhorn, 15 april 2013

  Jag saknar uppgifter för proteiner, fett och kolhydrater. Jag anser det mycket viktigt. Recepten är bra men det tar för mycket tid att gå och räkna ut allting.

Visa alla 12 recensioner

Fler böcker av författarna