Den sexuella evolutionen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Debatt & Samhälle
Antal sidor
253
Utgivningsdatum
2012-03-31
Upplaga
1
Förlag
Pagina Förlag
Medarbetare
Reimers, Carl (form)
Dimensioner
240 x 160 x 20 mm
Vikt
740 g
SAB
610,Ku
ISBN
9789172412330

Den sexuella evolutionen

(19 röster)  |   Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2012-03-31

Slutsåld

Göran Burenhult var tidigt ute i sin civilisationskritik. I dag är hans forskning glödhet.

Den sexuella evolutionen är den tredje boken i en svit där arkeologiprofessorn Göran Burenhult ställer obekväma frågor om vår livsstil och mänsklighetens framtid. Han har tidigare beskrivit den anatomiska och näringsrelaterade evolutionen. På ett övertygande sätt visar han vad som hände, när utvecklingen började gå i fel riktning och varför vi har så mycket att lära av traditionella kulturer om barnuppfostran, kosthållning, hälsa, aggressionshantering och sexualitet.

Det finns en djup okunskap om den mänskliga sexualiteten. Det framhålls ofta att vårt moderna samhälle har blivit allt mer »sexualiserat«. Det är inte sant. Sexualiteten har genomsyrat alla mänskliga samhällen i alla tider, vilket inte är så konstigt. Vår arts överlevnad står och faller med att män och kvinnor blir sexuellt upphetsade av varandra.

Göran Burenhult har sen 1981 skrivit 31 populärvetenskapliga fackböcker som sålt i sammanlagt 494.000 exemplar. Vid hundratals öppna föreläsningar har han mött tusentals intresserade åhörare runt om i landet. Över 3400 studenter har följt hans undervisning vid universiteten i Lund, Stockholm och högskolan på Gotland.

Göran Burenhult, född 1942, professor i arkeologi. Under senare år även en engagerad opinions- och folkbildare i kost- och livsstilsfrågor. Den sexuella evolutionen är den avslutande delen i en svit på tre böcker om människans utveckling sett ur ett evolutionärt perspektiv. Tidigare titlar: Det ofullkomliga djuret (2002) och Den fulländade människan (2004).
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Den sexuella evolutionen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. evolutionen
  Lars, 25 maj 2015

  Denna bok är läsvärd trotts att författaren angriper samma saker lite för ofta. Grundläggande evolutionsutbildning är nog lika viktigt som mattematik.

 2. Lysande biologi
  Rodgeir Karlsson, 13 april 2015

  Förklarar den biologiska bakgrunden till vår sexualitet på ett mycket övertygande sätt. Tyvärr förstår inte genusvetarna vilka starka biologiska krafter som finns bakom vår sexualdrift.

 3. Tänkvärt
  Maria Bjurström, 2 april 2015

  Intressant och tänkvärd bok som får en att se sexualitet och manligt, kvinnligt från en annan synvinkel. Som förälder får den mig att fundera på hur jag ska ta upp ämnen som den egna kroppen, olikheter och sexualitet.

 4. Många fler borde läsa den här boken. Genusdebatten...
  Annika Rundh, 23 juli 2013

  Många fler borde läsa den här boken. Genusdebatten kunde få ett annat djup om man accepterar att vi är biologiska varelser med behov som ligger både på ett fysiskt och psykiskt plan hos oss människor.

 5. En mycket bra bok!! Varför har inte den diskuteras?...
  GÖRAN PETERSSON, 29 juni 2013

  En mycket bra bok!! Varför har inte den diskuteras? Borde vara riktig bestseller! Skulle kunna vara något som sätter fart på debatten!

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Göran Burenhult