Kryddlexikon : världens alla kryddor från A till Ö (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Hälsa och Livsstil
Antal sidor
504
Utgivningsdatum
2012-04-30
Upplaga
1
Förlag
Optimal Förlag
Översättare
Per Klason
Originaltitel
Krydderleksikon med urter og smagstilsetninger
Medarbetare
Vetlesen, Eivind (form)
Dimensioner
255 x 200 x 55 mm
Vikt
1760 g
SAB
Qedk,635.7
ISBN
9789172412422
Kryddlexikon : världens alla kryddor från A till Ö (inbunden)

Kryddlexikon : världens alla kryddor från A till Ö

(22 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden, Svenska, 2012-04-30

Slutsåld

Ett praktverk om världens alla kryddor

Denna norska originalbok om kryddor är förmodligen det mest heltäckande uppslagsverk som du kan finna på något språk. Kryddlexikon är en alfabetisk översikt över kryddor, örter och kryddbaserade smaksättningssåser från hela världen.

Boken har naturligtvis sin givna plats i köket, vare sig du är en professionell kock eller en hängiven matälskare som vill utvidga din repertoar. Utöver gastronomiskt relevant information om smak och användning, ger varje uppslagsord en enkel botanisk beskrivning av samtliga örter och kryddplantor.

Uppslagsorden innehåller plantornas namn på många olika språk, vilket underlättar när du botaniserar utomlands eller i specialaffärer. Blandkryddor och kryddade såser beskrivs med sitt innehåll, ursprungsland och användningsområde.

Register över alla benämningar på engelska och latin. En flerspråkig ordlista med kryddornas lokala benämningar underlättar när du vill utforska nya matkulturer i främmande länder.

Kari Vetlesens
intresse för kryddor började på en vaniljfarm i Uganda, där hon bodde som barn. För att pollinera en vaniljorkidé behövs bin som bara finns i Mexiko. Därför måste vaniljorkidén handpollineras när den odlas på andra ställen i världen, och det är orsaken till att kryddan är så dyr. Ur intresset för vaniljen vidgades Karis intresse till andra kryddor. Kryddlexikonet är resultatet av många års grundläggande och uttömmande research. Kari Vetlesen arbetar som redaktör på bokförlaget Vega i Oslo.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Kryddlexikon : världens alla kryddor från A till Ö. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Krydda till det vardagliga
  Ove Jönsson, 15 mars 2016

  Ett utmärkt lexikon för den intresserade amatören. kryddorna beskrivs på ett utmärkt sätt och här finns också uppgifter om vad kryddan heter på flera olika språk. Boken är en pärla för den vetgirige.

 2. Kryddlexikon
  moonwriter (Åhus), 31 mars 2015

  Att det finns så många kryddor! Jättebra uppslagsbok om just alla världens kryddor och kryddblandningar. Det är en stor bok mycket omfattande.

 3. Livet är en av kryddorna
  Torborg , 1 april 2014

  Mycket intressant lexikon för mig som älskar att laga mat. Det är många kryddor/örter som jag inte visste något om så det är mycket nytt och lärorikt.

 4. Härligt kryddlexikon...
  Inanna, 17 mars 2014

  Här finns en stor del av världens kryddor och smaktillsatser samlade - och med flera bra sökregister. Förutom växtsätt och användningsområden kan jag också hitta namnen på de olika kryddorna på många olika språk. Detta är en spännande bibel som jag kommer att ha stor glädje av.

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Kryddlexikon : världens alla kryddor från...