LCHF på riktigt : ät dig i form (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Hälsa och Livsstil
Antal sidor
125
Utgivningsdatum
2013-05-31
Upplaga
1
Förlag
Optimal Förlag
Medarbetare
Öström, Kerstin (form) / Dart, Monica (foto)
Dimensioner
266 x 204 x 15 mm
Vikt
720 g
SAB
Qcabb,641.563
ISBN
9789172412545

LCHF på riktigt : ät dig i form

(118 röster)  |   Läs 37 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2013-05-31

Slutsåld

Hälsa är livet!

Både hälsa och livet behöver omtanke och arbete. Den här boken visar och inspirerar läsaren till att hitta rätt väg med hjälp av strikta LCHF-veckor, shoppinglistor och goda råd som uppmuntrar och skjuter på om det känns motigt.

Att bära på övervikt begränsar, utesluter och håller tillbaka. Att äta rätt är att tacka ja till ett bättre liv!

Boken är uppbyggd med en teoridel där författaren beskriver LCHF, fett, kolhydrater, proteiner, hormoner, belöning och viktminskning. Teoridelen behandlar även frukostvanor, ketoner och alkohol samt mat att ha hemma likaväl som små vardagstips för en lyckad viktminskning.

Andra delen av boken innehåller:

Matförslag från morgon till kväll under fyra strikta LCHF-veckor

Shoppinglistor

Över 60 lättlagade recept


Monique Le Roux Forslund är kostrådgivare, Montessoripedagog, författare, föreläsare, bloggare, fitnessinstruktör, mamma och f.d. överviktig i en enda aktiv person. Monique driver även en egen hemsida där hon hjälper och inspirerar många till att minska i vikt och få ett rikare liv. Efter många år med över 40 kg övervikt har Monique stora personliga erfarenheter av vad det betyder att äta sig till hälsa och optimera vikten.

Monique har tidigare utkommit med succéboken LCHF för hela familjen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 37 recensioner av LCHF på riktigt : ät dig i form. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Den enda boken som funkar för viktminskning
  Lchflivet, 16 mars 2015

  Jag har ett antal lchf böcker men de flesta anser jag vara liberala! LCHF på riktigt är som det står, på riktigt. Ingen sötningsmedel ingen försköningar för den som vill viktminska. Och den enda boken som hjälpt mig med min viktminskning, som fungerar.

  Den är super för alla som vill komma igång, lära sig om vad LCHF är på riktigt och som vill få inspiration. Den är enkel att följa och även shoppinglistor är med - vardagen blir så enkel med denna hjälp.

  Om det är en bok man ska ha inom LCHF så är det helt klart denna.

 2. Bästa starten på LCHF
  Max Elmgren, 10 mars 2015

  Att börja med LCHF är svårt, mest för att man inte vet vad man ska äta. Denna bok fixar det, den ger dig matförslag för hela veckan så att du slipper att tänka på det och kan koncentrera dig på att hålla ut under omställningsperioden.

  Rekommenderar därför varmt denna bok till alla som står inför den tuffa starten på en mycket givande diet.

  Enda anledningen till 4 av 5 stjärnor är egentligen att jag skulle vilja se ett avsnitt med ännu fler alternativa frukostar, då detta är... Läs hela recensionen

 3. Det bästa jag köpt på länge!
  Ella Kärrfelt, 26 september 2014

  Det är första gången som jag har börjat gå ner i vikt sedan jag började med LCHF. Jag vill rekommendera alla som har svårt att gå ner i vikt att läsa denna bok.

 4. Bästa LCHF-kokboken!
  Eminemma, 7 juni 2014

  Lycklig av att äntligen fått LCHF på riktigt! Har det senaste året samlat på mig tiotalet kokböcker inom LCHF, men den här kokboken är den första som fixa veckomenyer, inköpslistor och jättegod, roligt kryddad mat med - viktnedgång! Vill bara laga veckomenyerna gång på gång på gång!

  En del recept tar lite tid, andra som laxwok med sesamfrön, går supersnabbt!

  Riktig bra för den som vill äta bra och variererat, och ändå bli av med övervikt!!

  Rekommenderas både för n... Läs hela recensionen

 5. Den bästa gebortboken till dom du bryr dig om

  Jättefin bok med läckra recept och fina bilder. Boken inspirerar till att laga mat från grunden med bra råvaror och bra fetter, roligt också då boken innehåller tags så man smidigt kan få in en inköpslista i sin telefon.
  Den här boken kommer jag ta med som gå bort presenter till dom jag verkligen bryr mig om.

 6. Kokbok NR1
  Anneli Widholm, 13 april 2014

  Denna kokbok borde finnas i varje hem. Fantastiskt fina och relativt enkla rätter som ger glädje, energi och en rad andra positiva effekter i livet. Mat är medicin! Tack Monique för vägledning till ett bättre liv utan eksem, migrän och övervikt :-)

 7. Enkel och pedagogisk
  Eli, 28 mars 2014

  För den som är nybörjare med lågkolhydratkost så kanske denna bok är den allra bästa. Mycket enkel att följa och upplägget att laga lite extra till medhavd matlåda till jobbet är suveränt och underlättar för den som ska få ihop livspusslet. Fantastiskt bra!

 8. Mycket trevlig och bra bok. Fina bilder och...
  Annika Bergli, 30 september 2013

  Mycket trevlig och bra bok. Fina bilder och förvånansvärt goda recept. Något recept har jag varit lite skeptisk till men gjort ändå och det har varit supergott. Bra med inledningen som berättar om LCHF och hur exv. fett, kolhydrater, proteiner fungerar i kroppen.

 9. Jag vill testa alla recept i hela boken! De ser...
  Sofie, 18 september 2013

  Jag vill testa alla recept i hela boken! De ser otroligt goda ut!
  Skönt också att det är LCHF som jag tänker mig LCHF, alltså utan sötningsmedel, frukt & bär.

 10. Boken är lätt att följa. Bra med tips och...
  Anna Björk, 29 augusti 2013

  Boken är lätt att följa. Bra med tips och 'att-tänka-på'. Det känns som om Monique pratar med mig när jag läser boken. Det som gör att det inte blir 5 stjärnor är att recepten är lite rörigt skrivna. Det är inte alltid så lätt att förstå vad som avses.

 11. Äntligen en bok som tar mig dag för dag igenom den...
  Annie Ryden, 14 augusti 2013

  Äntligen en bok som tar mig dag för dag igenom den första tiden.
  1. Skulle dock vilja se en likadan kokbok för oss som verkligen inte tycker om att stå i köket, dvs det ska inte ta mer än max 30 minuter att laga maten
  2. Några recept har ingredienser i beskrivningen men inte i matlistan
  3. Enorma potioner

 12. Trovärdig, Informativ med lättlagade rätter. Inget...
  Anita A, 1 augusti 2013

  Trovärdig, Informativ med lättlagade rätter. Inget tjafs med LCHFbröd eller efterrätter som hämmar viktnedgång. Författaren har själv haft 40 kg övervikt. Rekommenderas starkt.

 13. Jag tycker recepten är mycket goda både för ögonen o...
  Birgitta Fagerström, 31 juli 2013

  Jag tycker recepten är mycket goda både för ögonen o magen. Blev mycket överraskad att jag blev mätt utan potatis. Toppen recept!

 14. Många bra recept! Står framme i köket och används...
  Mona Boberg, 26 juli 2013

  Många bra recept! Står framme i köket och används flitigt! En bok som man inte ångrar att man köpte - inspirerande!

 15. Bra bok men lätta och bra recept. Lite slarvfel och...
  Maria , 8 juli 2013

  Bra bok men lätta och bra recept. Lite slarvfel och just detta med fettkaffé känns lite väl konstigt men annars är det en bra bok. Alla har dock inte smartphone och kan använda dessa extrafunktioner i boken.

 16. Bra att boken tar oss tillbaka till lchf. Många...
  Dalkullan, 8 juli 2013

  Bra att boken tar oss tillbaka till lchf. Många väldigt goda recept och bra en bra informationsdel. Jag rekommenderar den varmt.

 17. En fantastisk startupp bok samtidigt som den rättar...
  Ian Persson, 4 juli 2013

  En fantastisk startupp bok samtidigt som den rättar till mig som har ätit denna kosten ett tag! Sen bjuder Monique på ett bra upplägg med hela dagen mat med klartext vad det innehåller i klar text

 18. Fantastisk bok! Både för dem som funderar på att börja...
  Annelie Öberg, 2 juli 2013

  Fantastisk bok! Både för dem som funderar på att börja med LCHF och för dem som redan vet vad man ska äta för att må bra. Peppande för dem som vill gå ner i vikt men som det för tillfället står still eller går trögt för.

 19. Vill du äta riktig mat utan några som helst...
  Aida, 21 juni 2013

  Vill du äta riktig mat utan några som helst konstigheter?
  Då är denna bok något för dig, din familj och dina vänner - om man vill ge dem det allra bästa. Jag fick denna glamourösa bok med vackra bilder och pedagogiskt upplägg, signerad av själva författarinnan. Gissa om jag blev glad. Varenda recept är så god att till och med de som är petiga med maten äter med god aptit. Tänk en regnig höstdag då man vill mysa och värma sig med god och matig soppa. Då finns det recept för detta. Eller om... Läs hela recensionen

 20. En toppen bok! Det här är för mig LCHF på alla sätt!...
  Gunnsan, 20 juni 2013

  En toppen bok! Det här är för mig LCHF på alla sätt! Recepten är så goda och upplägget med menyerna är genomtänkt! Fullträff!!!

 21. En bok som är helt enkelt LCHF på riktigt! Jag är så...
  Äntligen..., 19 juni 2013

  En bok som är helt enkelt LCHF på riktigt! Jag är så nöjd med boken och alla pepp som finns med. Har nu minskat 5,3kg på 3 veckor! Heja mig, äntligen lyckas även jag!

 22. Äntligen en bok utan bakning, men så många fel det är,...
  Sofia-Malin, 18 juni 2013

  Äntligen en bok utan bakning, men så många fel det är, hela tiden. Jag har längtat efter denna bok och läser ofta Monique som jag gillar, men blev bara arg på allt slarv. Fel hela tiden och överallt. Drar ner intrycket helt. Bra bokidé men boken kommer nog mest samla damm hos mig.

 23. Jag bara älskar denna bok! Rak och riktig LCHF. Jag...
  Sara Björkman, 17 juni 2013

  Jag bara älskar denna bok! Rak och riktig LCHF.
  Jag ser att det blivit viss kritik om tryckfel. Jag vet att författaren själv har engelska som modersmål vilket kan förklara några fel, sen ska förlaget göra en korr som rättar till dessa fel. Kommer (som med alla böcker) säkerligen med i nästa tryckning. Det har dock inget med själva innehållet i boken att göra anser jag!

  Boken är verkligen bra! Är man nybörjare så får man vägledning till hur man ändrar sina kostvanor, och har man... Läs hela recensionen

 24. Riktigt bra LCHF info & supergoda recept, är...
  LuckyMommy, 17 juni 2013

  Riktigt bra LCHF info & supergoda recept, är jättenöjd!
  Strikt LCHF som verkligen fungerar, är en bra nybörjar bok med peppande kommentarer i.

 25. Boken är lätt att följa, enkel att förstå och ger en...
  Healthnut, 17 juni 2013

  Boken är lätt att följa, enkel att förstå och ger en tydlig förklaring om vad som gäller vid LCHF. Jag har redan minskat 3 kg på två veckor och är helnöjd! Har annars stått helt stilla i vikten sedan flera år tillbaka!

 26. Det här är LCHF på riktigt och inget annat! Ska man ha...
  KR, 17 juni 2013

  Det här är LCHF på riktigt och inget annat! Ska man ha en LCHF bok så är detta den, the real thing.

 27. Jag har bara testat första receptet och det var...
  PMG, 17 juni 2013

  Jag har bara testat första receptet och det var riktigt gott. Innehållsmässigt är det en bra bok. Bra upplägg och föredömligt med en kokbok som även anger vikt som komplement till måttangivelser. Äntligen!

  Men det har slarvats en del vid framtagningen. Inköpslistorna stämmer inte helt med recepten och måttangivelserna och inköpslistorna på appen är inte riktigt samma som i boken. Det slarvas även med språket och det är inte alldeles glasklart alla gånger vad/hur man ska göra. Vart v... Läs hela recensionen

 28. LCHF kan inte bli bättre än så här! Monique har hittat...
  lchfaren, 14 juni 2013

  LCHF kan inte bli bättre än så här! Monique har hittat det lilla extra! Hon tipsar, peppar och inspirerar till tusen! En bok alla borde ha som önskar en bra hälsa!

 29. Lite väl förenklad beskrivning om lågkolhydratkosten...
  Johan C, 13 juni 2013

  Lite väl förenklad beskrivning om lågkolhydratkosten och dess påverkan på kroppens funktioner, i alla fall för den som är påläst redan. Receptdelen är bra, där kommer jag hämta inspiration till många goda middagar!

 30. Boken får av mig högsta betyg. Rekommenderas...
  Stig Nohrlander, 13 juni 2013

  Boken får av mig högsta betyg. Rekommenderas oreserverat.

  Liksom Sten Sture Skaldeman är jag störd av att det kommer en massa förslag på LCHF-produkter, som inte är äkta och riktiga utan "liknar" t ex bröd eller spaghetti, för att det skall gå lättare att sälja till människor, som har problem med sitt beroende av kolhydrater.

  Därför blev jag glad och förväntansfull, när jag läste, att en bok hade kommit ut, som heter "LCHF på riktigt", skriven av Monique Forslund, en person ... Läs hela recensionen

 31. Härliga recept, lätta och förstå, och god mat har...
  Ia, 10 juni 2013

  Härliga recept, lätta och förstå, och god mat har lagats!
  Bra med inköpslistorna och med peppningen, och framför allt de två första kapitlen!

 32. Kanon bra LCHF bok! Kan verkligen rekommendera den....
  Helle, 5 juni 2013

  Kanon bra LCHF bok! Kan verkligen rekommendera den. Monique förklarar noggrannare vilket gör det lättare att förstå och följa. Har hållt mig till recepten i en vecka och de är verkligen super goda, dessutom har jag tappat 2 kg! Jag som haft så svårt att gå ner med mer "liberal" lchf kost tidigare och ej fattat vad jag gjort för fel.

 33. Jättebra att recepten är för 1 person och inte för 4...
  Monica Jacobsson, 5 juni 2013

  Jättebra att recepten är för 1 person och inte för 4 som det oftast är. Bra är också inköpslistorna. Ett litet irritationsmoment är att "E-nr att se upp för" inte är utskrivna (alla har inte smartphones).
  I det stora hela en mycket fin och bra upplagd bok för alla LCHF:are.

 34. Bra bok, täcker målgruppen som har använt LCHF en...
  Carola Häggh, 3 juni 2013

  Bra bok, täcker målgruppen som har använt
  LCHF en längre tid och fokuserar på strikt lchf, lättläst och konkret m m

 35. Jag tycker mycket om boken den är lättläst. Recepten...
  Verena Renhorn, 3 juni 2013

  Jag tycker mycket om boken den är lättläst. Recepten är omväxlande och det jag har lagat är underbart gott. Det är mycket lätt att följa recepten.

 36. Väldigt fin bok med fina bilder och enkla bra recept!...
  Towe, 3 juni 2013

  Väldigt fin bok med fina bilder och enkla bra recept! Faktadelen är mycket bra då den är tydlig och lättförståelig. Jag känner mig motiverad med Moniques bok att jag kanske äntligen ska bli av med de sista 5 kilona.
  Det enda ytterst lite dåliga med boken är lite slarv från bokförlaget sida avseende korr.läsningen och kontroll på fonter, rubriker mm. Dessutom ha plasten runt omslaget släppt lite..... Synd eftersom det är en så fin bok så jag vill gärna ha den framme.

 37. Jag fick hem boken i dag och hade visserligen höga...
  Majoren, 27 maj 2013

  Jag fick hem boken i dag och hade visserligen höga förväntnigar men jag blev ändå positivt överraskad!
  Redan när man läser förorden av självaste Sten Sture Skaldeman så läggs ribban bestämt upp på en hög höjd, men efter en snabb genomläsning så ligger den fortfarande kvar där, detta är verkligen LCHF, -På riktigt! :-)

  Layouten och fotografierna är bättre än föregående bok enligt min smak, det är tydligare och smakligare för ögat helt enkelt. Likaså är inledningen och kapitlet om ... Läs hela recensionen

Visa alla 37 recensioner