Paleo : naturlig mat & livsstil (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Hälsa och Livsstil
Antal sidor
175
Utgivningsdatum
2013-09-30
Upplaga
1
Förlag
Optimal Förlag
Medarbetare
Reimers, Erik (form) / Reimers, Carl (form)
Dimensioner
261 x 195 x 20 mm
Vikt
881 g
SAB
Qcabb,641.563
ISBN
9789172412569
Paleo : naturlig mat & livsstil (inbunden)

Paleo : naturlig mat & livsstil

(50 röster)  |  Läs 16 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2013-09-30

Slutsåld

PALEO stenålderskost och stenåldersträningDen moderna människan du och jag är anatomiskt och genetiskt helt identisk med stenåldersmänniskan. Som art är vi fortfarande anpassade till det liv vi levde som jägare och samlare för mer än 10 000 år sedan.

Det som skiljer oss från våra förfäder är kosten och livsstilen. Vi sitter still, vi rör oss alldeles för lite och vi äter för mycket snabba kolhydrater, främst socker.

Paleo är en förkortning av paleolitikum, den vetenskapliga benämningen på stenåldern. Paleo är också begreppet för den livsstil som förenar intresset för ursprunglig kost med naturlig träning. Kort sagt: Paleo är stenålderskost förenad med stenåldersträning!

Paleorörelsen är för närvarande en av de starkaste hälsotrenderna i Amerika. Tusentals svenskar har hakat på. Som vetenskaplig grund ligger professor Loren Cordains bok Paleo Diet (Stenålderskost, Optimal Förlag 2003). Paleoböcker toppar nu både kokboks- och träningsbokslistorna på Amazon.

Åsa Söderbergs paleobok är den första som är skriven för svenska förhållanden. Boken ger dig en paleoutmaning för 30 dagar, kompletta menyer och över 80 enkla och goda recept för hela familjen.

Åsa Söderberg
är född i Piteå, men bor och arbetar i Stockholm. Hon är legitimerad sjukgymnast, personlig tränare och kostrådgivare. Hon är även vidareutbildad inom idrottsmedicin och funktionell träning. Åsa har ett holistiskt synsätt på träning och hälsa. Hela livsstilen räknas. Variation, funktionalitet, effektivitet och glädje är komponenter som genomsyrar Åsas träningsfilosofi. Åsa tränar även CrossFit, löpning och Kettlebells.

Åsa jobbar som sjukgymnast och personlig tränare på Master Training i Stockholm. Hon driver även sitt eget företag Fyscoachen.

Åsas blogg
www.fyscoachen.se

Matbilder: Peo Quick
Träningsbilder: Malin Wååk
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 16 recensioner av Paleo : naturlig mat & livsstil. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Klok och vettig
  Mormor Viola, 29 januari 2016

  Har inte hunnit mer än kollat av innehållet men känner lusten att följa budskapet i den. Så snart ska kompletterande inköp till speceriskåp och skafferi ske.

 2. Mycket goda recept
  - (Stockholm), 24 november 2015

  En jätte bra bok när man vill börja med Paleo. Inte alltför svåra recept men saknar bilder till flera rätter.

  Skönt att det finns en matsedel för 30 dagar.

 3. Paleo livstil
  Julianna Halasz, 23 september 2015

  Boken har fina bilder om enkla recept för paleo mat. Även jag som är nybörjare förstår meningen i. Få matvaror, fina färdiga lunch/middagar.

 4. Bättre än sitt omslag
  Norrlandsmamman, 16 april 2015

  Som talesättet lyder, "döm inte en bok efter omslaget". Ändå gör jag det, nästan jämt. Därför tvekade jag inför köpet av denna bok. Visst ser den lite...tråkig ut? Så jag tog det säkra före det osäkra och lånade boken på biblioteket. Vilken lycka! Jag fick låna om boken flera gånger då jag inte stod ut tanken på att skiljas ifrån den. Det slutade med att jag fick köpa min egen bok.
  Boken inleder med omvandlingstabeller och ett informativt kapitel om träning, kanske bokens svagaste kapitel... Läs hela recensionen

 5. Paleokost (stenålderskost)

  En fantastisk lättläst och inspirerande bok. Äter själv sedan flera år tillbaka lågkolhydratkost och har även med tiden dragit in på mejeriprodukter och då är det ju Paleo (stenålderskost) det handlar om.

 6. Vädigt goda och enkla recept
  Camilla, 20 maj 2014

  Positivt överraskad! Väldigt goda och enkla recept! Mycket nöjd med boken. Enda minus är att bilderna kanske inte är i bästa kvalité.

 7. Bra bok
  Eli, 28 mars 2014

  Användbar bok till vardag och fest. Ett bra komplement för mig som äter ett mellanting mellan LCHF/Paleo-kost. Fina recept och bra tips på alternativ till "vanliga" men kanske inte så nyttiga basvaror. Underbara bilder - mycket inspirerande bok

 8. Toppen!
  Linda, 19 mars 2014

  Mycket intressant, bra och välskriven med mängder av goda receptet. De vi testat hittills är vi mycket nöjda med. Jag är en frukostmänniska och skulle önska fler frukostrecept såklart, men annars är det toppen!

 9. Enkel bok som beskriver tanken med varför vi bör...
  Britten, 22 januari 2014

  Enkel bok som beskriver tanken med varför vi bör sträva efter att äta paleokost. Bra recept och menyer som man kan följa.

 10. Träningsdelen kunde jag vara utan... Tycker även att...
  Nina , 2 januari 2014

  Träningsdelen kunde jag vara utan... Tycker även att det är aningen repetetivt av hur "bra" det är med Paleo...
  Köpte boken för att laga mat, och den delen är jag oerhört nöjd med :-)

 11. Det är onödigt många ingredienser i recepten. Jag...
  Nilla Boman, 17 december 2013

  Det är onödigt många ingredienser i recepten. Jag tycker det är krångligt och omständigt att laga dem.. Onödigt dyrt blir det också. Men jag ger bort den till någon som kanske uppskattar den mer än jag.

 12. Fin kokbok med många goda recept
  Jenny, 12 november 2013

  Inspirerande och fin kokbok. Många bra recept för alla tillfällen.
  Hade dock gärna haft en större teoridel om paleokosten. Träningsdelen i boken känns överflödig.

 13. ÄNTLIGEN en svensk Paleokokbok! Pedagogiskt och...
  William, 30 oktober 2013

  ÄNTLIGEN en svensk Paleokokbok! Pedagogiskt och lättläst som förklarar på ett enkelt sätt vad paleo är och ger inspiration att äta ren naturlig mat! Fantastiska bilder och enkla recept som får det att vattnas i munnen. Goda, nyttiga recept för hela familjen och till alla tillfällen. Rekommenderas varmt!

 14. Bra Åsa Söderberg! När det är dags att göra en...
  Henrik, 25 oktober 2013

  Bra Åsa Söderberg!
  När det är dags att göra en förändring i livet - som det ju faktiskt är frågan om när man vrider kostvanorna från "traditionell" , spannmålsbaserad laktoskost till denna, underlättar det oerhört med mer än bara en receptbok. Det gör det enklare att få det att fungera över tid.. För mig som ätit paleo under knappt två år är det bra med ny inspiration, nya idéer.

 15. Boken är mycket inspirerande till...
  Gunnar Jonsson, 22 oktober 2013

  Boken är mycket inspirerande till matlagningsaktiviteter. Den innehåller delvis nytänkande om nyttig, sund och fräsch kost baserad på ekologiska råvaror.
  Den är en kokboksfavorit - man vill direkt ta på sig förklädet då man bläddrar i den!

 16. En fin, inspirerande och välgjord bok som inte bara...
  Bettan, 21 oktober 2013

  En fin, inspirerande och välgjord bok som inte bara innehåller recept utan förmedlar kunskaper om vad en hälsosam livsstil med Paleo innebär, och som utgår från svenska förhållanden. Jättenöjd med mitt inköp.

Visa alla 16 recensioner

Fler böcker av Åsa Söderberg

 • Padelfys - prestera bättre i buren och minska risken för skador

  Åsa Söderberg, Ia Wååk

  Padelfeber råder i Sverige! Sporten har fullkomligt exploderat och blivit vår nya folksport! Den här boken vänder sig till såväl motionärer som elitspelare och tränare. En praktisk handbok att ha med i padelväskan, på gymmet och hemma på soffborde...