Paleo - stenålderskost (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Hälsa och Livsstil
Antal sidor
318
Utgivningsdatum
2013-06-30
Upplaga
1
Förlag
Victory Belt Publishing
Översättare
Jan Wibom
Originaltitel
The Paleo Solution. The Original Human Diet
Medarbetare
Reimers, Carl (form)
Dimensioner
225 x 160 x 20 mm
Vikt
580 g
SAB
613.25,Vmbb,Qcabb
ISBN
9789172412583
Paleo - stenålderskost (häftad)

Paleo - stenålderskost

(18 röster)  |  Läs 6 recensioner
Häftad Svenska, 2013-06-30

Slutsåld

PALEO naturlig mat och träning

Vill du gå ner i vikt? Må bättre och känna dig yngre? Och samtidigt undvika de vanligaste välfärdssjukdomarna som cancer, diabetes, hjärtbesvär, Parkinson och Alzheimer? Då är den här grundboken om PALEO något för dig!

PALEO handlar om människans ursprungliga kostvanor och livsstil, det liv som vi levde som jägare och samlare, långt innan vi blev bofasta jordbrukare. Fram till jordbruksrevolutionen för 10 000 år sedan levde alla människor ett långt och frisk liv, utan sjukdomar. PALEO förenar antropologernas kunskaper om vår arts naturliga livsbetingelser med de senaste forskningsrönen inom genetiken, biokemin, immunologin och nya kunskaper om vilka faktorer som påverkar vår livslängd.

Robb Wolf var länge en biokemist som forskade om stenålderns födoämnen. Men han bytte laboratoriet mot gymmet och är i dag en av världens mest efterfrågade fyscoacher. Han lär ut hur en naturlig kosthållning, förenad med träning och små livsstilsförändringar, kan ge dig dramatiska hälsovinster. Forskaren och tränaren Robb Wolf hjälper dig alltså att förstå

* hur vanlig, enkel mat kan förbättra din hälsa dramatiskt

* vad som orsakar våra vanligaste välfärdssjukdomar

* hur du går ner i vikt och känner dig yngre

* hur du blir starkare och starkare för varje dag

Du kommer igång, och får ett snabbt resultat, genom att följa PALEO-menyn under 30 dagar. Boken innehåller även träningsprogram på nybörjar- och fortsättningsnivå med detaljerade »gör så här«-instruktioner, bilder och illustrationer.

PALEO-rörelsen startade som en del av gymkulturen i Kalifornien och är nu en stark hälsotrend i Amerika. Under paroller som »Ancient School Fitness« och »Eat like a Caveman« har den spridit sig snabbt över hela USA. Optimal Förlag kommer att ge ut fler paleoböcker under 2013 och 2014.

Författaren

Robb Wolf började sin forskarkarriär som elev till professor Loren Cordain, vid Colorado State University, vars bok Stenålderskost (The Paleo Diet) gavs ut på svenska av Optimal Förlag redan 2003. Wolf har därefter bytt spår och jobbar i dag som fyscoach och föreläsare inom PALEO. Hans podcasts, tv-program och seminarier har hjälpt tiotusentals amerikaner att ändra sin livsstil med enkla medel. Han har skrivit många böcker. Det här är den första som översatts till svenska.

Hemsida
länk
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Paleo - stenålderskost. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Stenålderskost
  maria larsson, 7 juli 2014

  Lättläst och roligt skriven! Bra matsedlar. Lätt att följa och förstå. Även om jag är vegetarian tycker jag att jag kan lägga till och dra ifrån kost som är bra för mig enligt den här boken.

 2. Intressant läsning
  Jenny, 8 juni 2014

  Bra bok med intressanta fakta. Väldigt amerikansk i sina utryck men med humor och läsvärd. Ger handfasta tips på vad paleokosten konkret innebär.

 3. Författaren går på med svada som en amerikansk...
  Clas Åke Kemstedt, 24 september 2013

  Författaren går på med svada som en amerikansk tevepastor vilket man som läsare måste filtrera för att komma fram till det egentliga innehållet.

 4. Mycket ahaupplevelser. Kul att få saker bekräftat....
  Khan, 19 augusti 2013

  Mycket ahaupplevelser.
  Kul att få saker bekräftat.
  Skriven på ett sånt sätt att man fastnar, den är kul att läsa.
  Rekommenderas..
  Har även visat upp boken för de som kör LCHF, och de vill att köpa boken.

 5. En mycket informativ bok, författaren vekar mycket...
  Marcus Enros, 22 juli 2013

  En mycket informativ bok, författaren vekar mycket kunnig. Jag rekommenderar den om man vill ha lite mera kunskap om hur olika livsmedel kan påverka vårt mående. Är man ute efter snabbinfo och recept så finns det säkert bättre böcker.

 6. Det var en del intressanta slutsatser i boken som får...
  Jari V, 16 juli 2013

  Det var en del intressanta slutsatser i boken som får en att tänka efter.
  Sen är det ju så att dessa "dietspecialister" är duktiga att lägga fram sina egna slutsatser som de sanningar som existerar. Det kostar ju bara 30 dagar av mitt liv att prova, så det kan det ju vara värt.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Robb Wolf