Socker : din värsta fiende (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Hälsa och Livsstil
Antal sidor
343
Utgivningsdatum
2013-11-30
Upplaga
1
Förlag
Optimal Förlag
Översättare
Jan Wibom
Originaltitel
Fat Chance
Medarbetare
Lindström, Conny (form)
Dimensioner
230 x 163 x 27 mm
Vikt
736 g
SAB
Vcbb,Vnaa,Vmb
ISBN
9789172417373
Socker : din värsta fiende (inbunden)

Socker : din värsta fiende

(26 röster)  |  Läs 8 recensioner
Inbunden Svenska, 2013-11-30

Slutsåld

Hjälp! Vi drunknar i ett hav av socker.

Läkaren, professorn och sockerforskaren Robert H. Lustig skräder inte orden i sin nya bok: han kallar socker för ett dödligt gift och jämför sockrets effekter på människokroppen med alkoholens. Sockerintaget är visserligen inte det enda problemet med våra matvanor. Men det är det ojämförligt största! Sen trettio år tillbaka har sockret skapat en pandemi av övervikt och fetma i det västerländska samhället.

Men Dr Lustig har också hjälp att erbjuda. Det är fullt möjligt att återställa hälsan för de stora grupper som i dag lider av övervikt och fetma. På det personliga planet beskriver Robert Lustig hur du kan lära dig att påverka de nyckelhormoner som styr dina hungerkänslor, belöningssystem och din stress. Och på ett mer övergipande plan förklarar han vilka samhällsstrategier som är nödvändiga för att förbättra hälsan för kommande generationer.

Dr. Robert H. Lustig
är professor vid UCSF, Universty of California, San Francisco. Han har ägnat sin forskning åt att studera hur socker påverkar metabolismen och det centrala nervsystemet och han har i sexton år behandlat barn som lider av fetma. 2009 lade han upp en av sina föreläsningar på YouTube Sugar, The Bitter Truth som fram till 2013 har visats 3,7 miljoner gånger.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Socker : din värsta fiende. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Återgå till vanlig mat och släpp den söta dieten!

  En bok alla borde läsa inte minst läkare, socialstyrelsen och livsmedelsverket.
  Men även alla mammor som missköter sina barn genom att ge dom glass och godis!

 2. SÅ BRA!!! Oumbärlig bok, kräver eftertanke...
  Bokmys (Norrland), 23 mars 2016

  Otroligt intressant läsning! Rekommenderas för alla. Lär mig hur min kropp fungerar och varför man känner sug efter socker. Bäst - att allt eftersom jag läser nystas mysteriet med vettigt och dumt i föreställningar och floskler om fetma och bantning upp. Jag lär mig förstå vad som händer i kroppen - och hur jag ska SURFA på hormonerna så att det blir som JAG vill och inget annat! Jag lär mig respektera människor som inte alls valt att se ut som de gör. Jag får en mjukare inställning till dera... Läs hela recensionen

 3. Hälsosam
  Elisabeth Grerot, 19 augusti 2015

  Boken är mycket läsvärd och nyttig för var och en som värnar om sin hälsa. Det allra viktigaste är att ta bort socker av olika slag, spannmål och margarin från kosten. Det får bli en sammanfattning men jag rekommenderar alla som är intresserade av sin hälsa att läsa den.

 4. Ett uppvaknande
  Johanna , 10 mars 2015

  Lärorik, relevant och ett litet slag i magen för egen del - efter att ha läst denna bok är det definitivt dags att börja fundera på vad man stoppar i sig!

 5. Den ignorerade farsoten
  Nils Gustaf Bergström, 16 februari 2015

  Den ökade kunskapen om riskerna med högt kolhydratintag borde få ett större genomslag bland alla inom hälso- och sjukvård men framför allt enskilda människor och POLITIKER.
  Socker passar alldeles utmärkt till drivmedel (alkohol) inte njutningsmedel (mat, godis, ...)

 6. Något ALLA borde läsa.
  Niclas, 26 december 2014

  Förklarar väldigt tydligt skillnaden på en sjukdom och när man äter sönder kroppen. Hur vi blir lurade av industrin och vad socker gör metaboliskt sätt i kroppen.
  Detta är något alla borde läsa. Förstå vad socker, insulin, glykos, fruktos, leptin osv gör.
  Hur dåligt kroppen faktiskt mår när vi äter sånt och hur vi ska tänka.
  Frukt juice dåligt! Frukt bra är bra!

 7. Det onda sockret.
  Eva , 13 oktober 2014

  Bra bok som gör att man drar mer ännu mer på sockret. Jag vill inte få i mig sötningsmedel heller. Blir mer sällan lurad av att det står ej socker tillsatt, läser det finstilta noggrant, så att det inte är något sötningsmedel tillsatt istället.

 8. Övertygande bok
  Anders I, 10 februari 2014

  Författaren reder grundligt ut hur människokroppen fungerar och varför man blir överviktig. Han skriver på ett trovärdigt sätt. Boken är intressantare än många bantningsböcker.

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Robert Lustig

 • Pure, White and Deadly

  John Yudkin, Robert Lustig

  Sugar. It is killing us.Why do we eat so much of it?What are its hidden dangers?In 1972, when British scientist John Yudkin first proved that sugar was bad for our health, he was ignored by the majority of the medical profession and rubbished by t...