Allt om Modelltåg 10 (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Allt om modelltåg (del 10)
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2010-09-17
Upplaga
1
Förlag
Allt om Hobby
Dimensioner
241 x 171 x 7 mm
Vikt
280 g
SAB
Prb.09
ISBN
9789172430518
Allt om Modelltåg 10 (häftad)

Allt om Modelltåg 10

(2 röster)
Häftad, Svenska, 2010-09-17

Slutsåld

Vi har nu kommit fram till den tionde boken i serien Allt om Modelltåg. Som rubriken antyder så finner alla modellrallare något om sitt special intresse. Boken har sammanställts av Lars Olov Karlsson, Rutger Friberg och Christer Engström med hjälp av ett nätverk av andra kunniga modelljärnvägare. Som tidigare böcker i serien är denna fylld med mängder av tips om teknik, elektronik och bygge med utblickar till förebilderna.

Som vanligt besöker vi några fantastiska mj-anläggningar i såväl Sverige som utomlands. Vi tittar närmare på den holländska fåmansklubben som har en anläggning på cirka en kvadratmeter. I Köpenhamn möter vi mästerbyggaren Flemming Ørneholm som ramar in sin anläggning som ett konstverk. Vi besöker också Sture Bylén som har byggt Morshyttans stationshus i den udda skalan 1:2,5. Slutligen gör vi en inspirerande resa till mj-anläggningen i Pendon.

Det finns också en hel del tips och inspiration till modellbygge däribland tre spårplaner som inte tar så stor plats i anspråk för den trångbodde, en byggsats som kan göras i olika utföranden med större eller mindre modifieringar samt ett uppslag till en skogsbana i Värmland, Bosjöbanan. För att inspirera nästa generations modellrallare bygger vi hus med sommarbarn.

Vi besöker också en modelljärnvägsklubb i Argentina och tittar närmare på en klubb i Sverige som gjort stor succé MälarModulMöte. Vi får med amerikanska ögon en inblick i Svensk-Amerikanska Järnvägssällskapet på 1940-talet.

Historien om O-vagnar fortsätter och denna gång tittar vi på Oa, O-vagnnen med tre axlar och O-vagnar på smala spår. I tidigare års böcker har vi blickat tillbaka till 60-talet, så även denna gång och nu är posttransporter och postvagnar i fokus. Vi försöker få ordning på Heljans T21 och gör samtidigt en tillbakablick på förebildens historik samt tittar närmare på ett udda hembygge av T21 i skala 0.

Allt om Modelltåg 10 har allt för både modellbyggaren och fåtöljrallaren.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Allt om Modelltåg 10