Konstnärspoesi (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
143
Utgivningsdatum
2005-01-01
Förlag
Ellerströms förlag
Översättare
Sven Alfons
Medarbetare
Alfons, Sven (red.)
Dimensioner
225 x 160 x 20 mm
Vikt
380 g
SAB
Hce.03(s)
ISBN
9789172471115
Konstnärspoesi (inbunden)

Konstnärspoesi

Inbunden Svenska, 2005-01-01
129
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Sven Alfons hör till svensk efterkrigstids stora namn både som poet och konstnär. Dessutom var han en framgångsrik konsthistoriker. Det är inte vanligt att med hans framgång kombinera ord- och bildskapande - och att kombinationen intresserat honom på ett allmänt sätt visar ett färdigställt manuskript från hans efterlämnade papper, som innehåller ett stort antal översättningar av konstnärskollegors dikter. Här finns 1900-talets modernism i all sin energi och verbala lika väl som färgmässiga prakt, i dikter av Hans Arp, Giorgio de Chirico, Theo van Doesburg, Wassily Kandinsky, Paul Klee, Francis Picabia, Henri Rousseau och Kurt Schwitters.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Konstnärspoesi
  2. +
  3. Lettland diktar : ord och steg - arton poeter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lettland diktar : ord och steg - arton poeter av Velta Snikere, Imants Ziedonis, Margita Gutmane, Janis Rokpelnis, Leons Briedis (häftad).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

Sven Alfons hör till svensk efterkrigstids stora namn både som poet och konstnär. Dessutom var han en framgångsrik konsthistoriker. Det är inte vanligt att med hans framgång kombinera ord- och bildskapande - och att kombinationen intresserat honom på ett allmänt sätt visar ett färdigställt manuskript från hans efterlämnade papper, som innehåller ett stort antal översättningar av konstnärskollegors dikter.

Här finns 1900-talets modernism i all sin energi och verbala lika väl som färgmässiga prakt, i dikter av Hans Arp, Giorgio de Chirico, Theo van Doesburg, Wassily Kandinsky, Paul Klee, Francis Picabia, Henri Rousseau och Kurt Schwitters.