Ett eget rum (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
165
Utgivningsdatum
2012-04-01
Förlag
Ellerströms förlag
Översättare
Elisabeth Mansén
Originaltitel
a Room of Ones Own
Dimensioner
195 x 135 x 10 mm
Vikt
180 g
SAB
Hce.04
ISBN
9789172472709

Ett eget rum

(11 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2012-04-01
204
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 10 format & utgåvor
Virginia Woolf skapar i Ett eget rum en formel för kvinnors intellektuella, ekonomiska och sociala frigörelse som fått ett oerhört genomslag. Med humor, fantasi och klarsynthet tar hon läsaren på hisnande utflykter i tid och rum, på höstliga vandringar i London, Oxford och Cambridge liksom på besök hos galna hertiginnor och blyga brevskrivare. Fast besluten att avslöja grundförutsättningarna för konstnärligt skapande forskar hon på British Museum och förser Shakespeare med en imaginär syster. Trots många uttryck för välformulerad vrede är det ett sant nöje att följa hennes inträngande analys och eleganta argumentation. Woolfs vilja att dyka ner i historien för att förstå sin egen position som kvinna och författare har visat sig meningsbärande långt utöver hennes egen tid.

Nyöversättning av Elisabeth Mansén, förord av Annina Rabe och kommentarer av Maria Green.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ett eget rum
 2. +
 3. Efter kolonialväldet : två romaner om en övergiven värld

De som köpt den här boken har ofta också köpt Efter kolonialväldet : två romaner om en övergi... av V S Naipaul (inbunden).

Köp båda 2 för 440 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Ett eget rum. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Vill inte ge betyg
  Bokdjungeln, 25 maj 2023

  Detta är en bok som kräver sin tid och plats. Jag känner att detta är en bok som hade platsat bland de böcker som jag läste när jag studerade statsvetenskap. För jag tycker också att boken kräver reflektion. Jag vill därför inte ge den något betyg då jag ser den mer som en kunskapsbok (om feminism) än något annat.

 2. Ska du bara läsa en bok, läs den här!
  Siggamaja, 28 maj 2019

  Det här kan vara den bästa och viktigaste boken som finns. Några av feminismens allra viktigaste tankar finns här och om du bara ska läsa en feministisk bok är detta rätt val. Det är dock troligt att du eftetåt kommer att vilja läsa fler böcker av Virginia Woolf såväl som fler böcker om feminism.

 3. Klassiker giltig idag!
  Mia, 4 juli 2017

  Klassisk (feministisk) litteratur! Ett måste för alla kvinnor! Indirekt handlar den om hur man som kvinna inte klarar av alla motstridiga krav som ställs; mamma, älskarinna, städerska etc och hur man förlorar sig själv i denna utmattande process och hur man gör för att inte förlora din själ (sitt själv, sin identitet), läs och förundras över de tidiga analyserna och skarpa poetiska språket!/Mia, Lund

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Virginia Woolf