Karin Boye : och människorna omkring henne (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2011-08-06
Upplaga
1
Förlag
Ellerströms förlag
Dimensioner
221 x 180 x 15 mm
Vikt
460 g
SAB
Ibz Boye, Karin
ISBN
9789172472846
Karin Boye : och människorna omkring henne (inbunden)

Karin Boye : och människorna omkring henne

(4 röster)
Inbunden,  Svenska, 2011-08-06

Slutsåld

Karin boye är en av våra mest älskade och mytomspunna författare. Hon läses och tolkas av ständigt nya generationer.Kanske har vi alla vår egen bild av Karin Boye?
Pia-Kristina Garde har i många år ägnat sig åt Karin Boyes liv och dikt - hon har träffat ett stort antal människor som kände Boye, letat i arkiv, gått igenom brevsamlingar och läst den litteratur om henne som finns att tillgå - men framför allt har hon samlat ett digert bildmaterial, som delvis visar en ny sida av författaren. Den här boken rymmer ett stort antal fotografier - varav ett flertal aldrig tidigare tryckts - och berättelser ur Karin Boyes liv.
I boken publiceras också Karin Boyes självbiografiska anteckningar från en kurs i psykologi för författaren Emilia Fogelklou sommaren 1938. För första gången görs dessa nu tillgängliga för en stor läsekrets. I anteckningarna berättar Karin Boye öppenhjärtigt om sin skoltid, om läsupplevelser, förälskelser och om sitt komplicerade förhållande till föräldrarna. Boken innehåller också en lång dikt av poeten Augustin Mannerheim, tillägnad vännen och författarkollegan Karin Boye.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Pia-Kristina Garde