A som i Alice : en Lewis Carroll-encyklopedi (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
309
Utgivningsdatum
2021-10-01
Förlag
Ellerströms Förlag
Illustratör/Fotograf
Inger Edelfeldt
Dimensioner
200 x 140 x 22 mm
Vikt
504 g
SAB
G
ISBN
9789172476554
A som i Alice : en Lewis Carroll-encyklopedi (inbunden)

A som i Alice : en Lewis Carroll-encyklopedi

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2021-10-01
219
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Cheshirekatten, Tove Jansson, matematik, trams och Tom Waits. Doktors avhand lingar, Jabberwocky, Oxford, quiz och schack. Med A som i Alice har Jonas Ellerström och Isabella Nilsson skapat en modern mytologi för Alice i Underlandet-fantaster och nyfikna ordboksentusiaster - och för alla oss andra. Med utgångs punkt i Lewis Carrolls klassiska böcker har de skapat en lekfull och idérik uppslagsbok som saknar motstycke.  

A som i Alice är en associativ tankelek från A till Ö där författarna rör sig fritt mellan den viktorianska värld som födde Alice och den flora av nytolkningar som gjort henne odödlig.

 

Författaren och konstnären Inger Edelfeldt har försett varje bokstav med fantasifulla vinjett bilder.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. A som i Alice : en Lewis Carroll-encyklopedi
 2. +
 3. Ett dubbelt liv : Dagmar Lange, alias Maria Lang

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett dubbelt liv : Dagmar Lange, alias Maria Lang av Margaretha Fahlgren (inbunden).

Köp båda 2 för 445 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av A som i Alice : en Lewis Carroll-encyklopedi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Briljant Roande Analyserande!
  Jane Airhead, 2 december 2021

  Ät du bekant med Alice och hennes Underland? Har du läst boken flera gånger och sett någon film, t ex Disneys från 1951? Om inte, så är den här boken inget för dig. Då kommer den bara att verka onödig och underlig. Och jag tror inte heller att du ska vara alltför ung. Men om du har några år på nacken och inte helt har tappat bort ditt sinne för lekfullhet och tillåter dig att vara lite barnslig, samtidigt som du är analyserande och någorlunda intelligent, då är den här boken alldeles, alldele... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna