Flyktighet som bevarar : studier i Lars Englunds lyrik (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Eureka - Ellerströms akademiska (del 92)
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2023-04-11
Förlag
Ellerströms Förlag
Dimensioner
215 x 155 x 15 mm
Vikt
393 g
SAB
Gcz Englund, Lars
ISBN
9789172477063

Flyktighet som bevarar : studier i Lars Englunds lyrik

Inbunden,  Svenska, 2023-04-11
243
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Poeten Lars Englund blev under 1940- och 50-talen uppmärksammad för sina mästerliga kortdikter, inspirerade av österländsk diktkonst, och för sin impressionistiska naturlyrik. Hans dikter hyllades ofta av kritikerna - poeten Erik Lindegren skrev i en recension 1946 att "Englund är kanske den som har drivit den impressionistiska antydningens konst längst i detta land." Men trots lovorden är Englunds dikter mycket undanskymda idag.

Flyktighet som bevarar vill bidra till att hans ordkonst inte glöms bort. I studien uppmärksammas de traditioner och författarskap som betytt mest för honom, men störst utrymme får analytiska närläsningar av enskilda dikter. Naturintryck och kärleksdikter är återkommande, men här finns också varsamma försök att närma sig en möjlig transcendens. En del tidigare opublicerat material ger intressanta sidobelysningar av Lars Englunds verk.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Flyktighet som bevarar : studier i Lars Englunds lyrik
 2. +
 3. Psykets laboratorium : skildringar av drogexperiment i Weimarrepubliken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Psykets laboratorium : skildringar av drogexper... av Isabelle Ståhl (häftad).

Köp båda 2 för 492 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Pär-Yngve Andersson

 • Närvarande i sitt språk : om Erik Rosenbergs fåglar i Sverige

  Pär-Yngve Andersson

  Ända sedan Erik Rosenbergs fältguide Fåglar i Sverige utkom första gången 1953 har den haft en särställning bland våra fågelhandböcker, och många har talat om dess litterära värden. Pär-Yngve Andersson beskriver här Rosenbergs egenart som författa...

 • All dödlighets sång och skrian : studier i Sven Rosendahls naturprosa

  Pär-Yngve Andersson

  Sven Rosendahl (1913-1990) var känd både för sina romaner och sina naturböcker. I den nordiska naturen kunde han spegla sin egen utsatthet, men också erfara en djup gemenskap med allt levande. Så blir all naturprosa av hans hand i djupaste mening ...