Att utreda och besluta i LSS-ärenden (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-09-01
Förlag
Komlitt
Dimensioner
201 x 155 x 10 mm
Vikt
221 g
ISBN
9789172511422
Att utreda och besluta i LSS-ärenden (inbunden)

Att utreda och besluta i LSS-ärenden

Inbunden Svenska, 2015-09-01
370
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
För att upprätthålla en god rättssäkerhet och aldrig låta utredningsprocessen bli godtycklig finns ett gediget regelverk som styr vem som ska få stöd, och på vilket sätt. Bokens första del behandlar detta regelverk, medan dess andra del beskriver en utredningsmodell med praktiska anvisningar till hur det insamlade materialet som ligger till grund för beslutet kan redovisas. I del tre går författarna in djupare på bedömningen av rätten till personlig assistans, och i del fyra redovisas de insatser som kan ges med stöd av LSS.

Margareta Erman är socionom och har tidigare skrivit böckerna Socialtjänstlagen - En vägledning, Barnet och familjehemmet samt LSS - En vägledning. Hon har under lång tid arbetat med tillämpningen av SoL och LSS.

Lena Sandström är jur.kand. och har bl.a. varit verksam hos Justitieombudsmannen, JO. Hon har framförallt arbetat med socialrättsliga och hälso- och sjukvårdsjuridiska frågor och har medverkat i ett stort antal statliga utredningar inom det socialrättsliga ämnet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att utreda och besluta i LSS-ärenden
  2. +
  3. Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis för de superrika

De som köpt den här boken har ofta också köpt Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis ... av Andreas Cervenka (inbunden).

Köp båda 2 för 579 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna