Nytt jobb i nytt land : Så får du jobb som nyanländ i Sverige (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
175
Utgivningsdatum
2018-02-01
Upplaga
1
Förlag
Gothia Kompetens AB
Originaltitel
Nytt jobb i nytt land : Så får du jobb som nyanländ i Sverige
Dimensioner
242 x 165 x 15 mm
Vikt
460 g
SAB
Ex
ISBN
9789172511873

Nytt jobb i nytt land : Så får du jobb som nyanländ i Sverige

Häftad,  Svenska, 2018-02-01
456
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Svar på vanliga frågor om att som invandrare söka jobb i Sverige.

Att söka jobb som utrikesfödd eller som nyanländ är något helt annat än att söka jobb som infödd svensk. Nyanlända möter andra och fler utmaningar på den svenska arbetsmarknaden. Boken förmedlar konkreta tips och råd om hur det funkar i Sverige och utgår från de vardagliga frågor som man som nyanländ kan ställa sig. Det är den första boken som utgår från perspektivet nyanländ arbetssökande.

Som nyanländ ser du på arbetsmarknaden utifrån de föreställningar, kulturella koder och förväntningar du har med dig från ditt hemland. Men trots att det finns stora svårigheter att hitta rätt i ett nytt land finns det också möjligheter. Som inspiration berättar en lång rad nyanlända sina historier om hur de lyckades få ett jobb i Sverige på relativt kort tid.

Det är med den insikten författaren, som själv kom hit från Syrien 2013, har skrivit den här boken. Det är den första boken som utgår från perspektivet nyanländ arbetssökande, och från nyanländas tankar och behov. I boken hittar du svar på vanliga frågor. Hur söker jag jobb i Sverige? Hur utvecklar jag min svenska? Hur får jag svenska vänner och kontakter?

Nytt jobb i nytt land vänder sig till alla dessa målgrupper:

Alla nyanlända och invandrare som söker jobb. Den passar dem som nyligen har kommit till Sverige, men också dem som bott i många år i Sverige utan att ha fått jobb.

Kommuner som vill veta mer om hur nyanlända uppfattar den svenska arbetsmarknaden och vilka hinder de möter. Vad kan kommunerna göra för att bli bättre på att ta emot nyanlända som arbetskraft?

Arbetsförmedlingen och handläggare som jobbar med etableringsplaner.

Alla som jobbar som SFI-lärare och behöver få bättre koll på nyanländas perspektiv och ambitioner inför att lära sig svenska. Och även till de utbildningsföretag som har olika verksamheter för nyanlända.

Myndigheter och organisationer som arbetar för att förbättra delaktighet och integration genom arbetsmarknadsinsatser.

Politiker som vill förstå nyanländas perspektiv på den svenska arbetsmarknaden.

Författaren Ali Alabdallah är journalist och författare från Syrien. I dag arbetar han som kommunikatör på Länsstyrelsen Skåne. Han driver också flera integrationsprojekt, där det mest kända är hans Nyhetscafé. Han är också en flitig skribent på området integration och delaktighet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Nytt jobb i nytt land : Så får du jobb som nyanländ i Sverige
 2. +
 3. Rädda dig själv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rädda dig själv av Fadumo Hasan, Hanna Welin (inbunden).

Köp båda 2 för 505 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ali Alabdallah

 • Att älska knäckebröd : (lärdomar som överraskar)

  Ali Alabdallah

  Författaren Alabdallah delar med sig av hjärtevärmande berättelser från barndomen i Syrien till anpassningen till det svenska livet. "Att Älska Knäckebröd" är inte bara en bok om kulturkrockar och identitet, utan en kärleksfull resa som ...

 • Vardagsarabiska : fokus på samtal - nybörjar- och medelnivå

  Ali Alabdallah

  Är du nyfiken på arabiska och skulle vilja lära dig språket på ett enkelt sätt ? Har du tröttnat på kurser i arabiska som fokuserar på grammatik och ord som du inte har någon nytta av i vardagen? Skulle du vilja komma igång med arabiska ord och fr...