Nytt jobb i nytt land - studiematerial : 9 steg mot ett nytt jobb i nytt land (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
35
Utgivningsdatum
2019-11-04
Upplaga
1
Förlag
Gothia Kompetens AB
Originaltitel
Nytt jobb i nytt land - studiematerial : 9 steg mot ett nytt jobb i nytt land
Dimensioner
295 x 210 x 4 mm
Vikt
149 g
SAB
Ex
ISBN
9789172512030

Nytt jobb i nytt land - studiematerial : 9 steg mot ett nytt jobb i nytt land

Häftad,  Svenska, 2019-11-04
109
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Steg-för-steg-guide: så får du som är utrikesfödd jobb i Sverige.

Detta studiematerial är baserat på boken Nytt jobb i nytt land som är författad av Ali Alabdallah och bygger på hans egna erfarenheter och perspektiv som nyanländ arbetssökande. Att etablera sig i ett nytt land och hitta en meningsfull sysselsättning är inte alltid lätt. Det kan finnas utmaningar att ta sig igenom, som att lära sig det svenska språket, kulturen och att skapa kontakter med nya människor.

Studiematerialet är skrivet av Studieförbundet Vuxenskolan (SV) och Ali Alabdallah. Det riktar sig till cirkelledare och deltagare som vill läsa boken i cirkelform, och är ett stöd och vägledning i att tillsammans arbeta med boken. Målet är att genom kunskap, diskussioner och övningar i gruppen hitta motivation, styrka och strategier.

Att läsa boken i cirkelform tillsammans med andra är en stor fördel eftersom det skapar forum för gemenskap och gemensamt lärande och för utbyte av synpunkter och erfarenheter, för utrikesfödda eller nyanlända personer som är arbetssökande i Sverige. Genom att träffas i grupp kan deltagarna också uppmuntra varandra, bygga sociala relationer och nätverk samt prova nya saker tillsammans.

Ali Alabdallah är journalist och författare från Syrien. I dag arbetar han som kommunikatör på Länsstyrelsen Skåne. Han driver också flera integrationsprojekt, där det mest kända är hans Nyhetscafé. Han är också en flitig skribent på området integration och delaktighet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nytt jobb i nytt land - studiematerial : 9 steg mot ett nytt jobb i nytt land
  2. +
  3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 198 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »