Tillit - En ledningsfilosofi för framtidens offentliga sektor, upplaga 2 (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
242
Utgivningsdatum
2019-11-12
Förlag
Komlitt
ISBN
9789172512078
Tillit - En ledningsfilosofi för framtidens offentliga sektor, upplaga 2 (inbunden)

Tillit - En ledningsfilosofi för framtidens offentliga sektor, upplaga 2

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2019-11-12
325
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I den här boken får du en introduktion till tillit som ledningsfilosofi. Grunden är forskning, men boken riktar sig främst till praktiskt verksamma i offentlig sektor. Därför innehåller den också många konkreta exempel och tips för dig som vill arbeta med tillit som grund, för bättre offentliga tjänster.

Många anställda i offentlig sektor vittnar om hur detaljstyrning, överdriven formalism och felriktad mätning hindrar dem från att göra ett gott arbete. De upplever att verksamheten styrs och leds med fjärrkontroll och med bristande lyhördhet för behoven längst ut i styrkedjan. Forskningen pekar i samma riktning. Det här leder inte bara till minskad motivation och arbetsglädje, utan också till sämre tjänster och mindre möjlighet för medarbetare att slå larm vid missförhållanden.

Som en motrörelse mot denna utveckling talar vi idag om tillitsbaserad styrning och ledning. Grundtanken är att styrningen i första hand ska utformas utifrån ett antagande om att vi kan lita på människor omkring oss. Med tillit menar vi att ett betydande handlingsutrymme i mötet mellan medarbetare och brukare är grunden för goda offentliga tjänster. På många sätt innebär detta ett nytt tankesätt, jämfört med dagens kontrollkultur. Med tillit som ledningsfilosofi är det särskilt viktigt med relationsbyggande, medledarskap och en lärande miljö.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tillit - En ledningsfilosofi för framtidens offentliga sektor, upplaga 2
  2. +
  3. Tillitsbaserat ledarskap - från pinnräknande till samskapande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tillitsbaserat ledarskap - från pinnräknande ti... av Louise Bringselius (inbunden).

Köp båda 2 för 650 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tillit - En ledningsfilosofi för framtidens offentliga sektor, upplaga 2. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mycket bra!
    Magnus, 30 januari 2020

    Boken beskriver på ett tydligt sätt vikten av tillit i organisationer utifrån ett ledningsperspektiv. Jag kan verkligen rekommendera denna bok.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Louise Bringselius