Neuropsykitriska funktionsnedsättningar - introduktion för nyanställda (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
64
Utgivningsdatum
2019-10-31
Upplaga
1
Förlag
Komlitt
Illustratör/Fotograf
Alicia Asklund
SAB
Ohfh
ISBN
9789172512115
Neuropsykitriska funktionsnedsättningar - introduktion för nyanställda (inbunden)

Neuropsykitriska funktionsnedsättningar - introduktion för nyanställda

Inbunden Svenska, 2019-10-31
299
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Alla människor har rätt att bli bemötta med medmänsklighet och respekt, men kanske har de som är extra utsatta de allra största behoven av att bli bemötta just så. När man möter personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar ska man ha i åtanke att de inte själva valt sin funktionsnedsättning. Det innebär att man måste möta de här personerna med förståelse, empati och ödmjukhet.

Oavsett vilken funktionsnedsättning som drabbar en leder det till att man blir extra utsatt. Man blir extra utsatt därför att man inte kan klara sig helt på egen hand. I stället blir man beroende av andra människor. Att vara beroende av andra människor innebär alltid en risk att inte få sina behov tillgodosedda. Det innebär också alltid en risk att bli felaktigt bemött.

Syftet med den här boken är att ge dig baskunskaperna om just neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, vad de innebär, hur de drabbades livssituation ser ut, hur de anhörigas livssituation ser ut, vilka behov som finns och handfasta råd hur ett bra bemötande ser ut.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Neuropsykitriska funktionsnedsättningar - introduktion för nyanställda
  2. +
  3. Socialvetenskapliga perspektiv på funktionshinder - Medborgarskap, delaktighet och tillgänglighet för personer med funktionsnedsättn

De som köpt den här boken har ofta också köpt Socialvetenskapliga perspektiv på funktionshind... av Rafael Lindqvist (kartonnage).

Köp båda 2 för 616 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ulrika Hallberg