LSS 2020 - Stöd och service till vissa funktionshindrade (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
216
Utgivningsdatum
2020-01-20
Förlag
Komlitt
SAB
Ohfh-c:oe
ISBN
9789172512221
LSS 2020 - Stöd och service till vissa funktionshindrade (häftad)

LSS 2020 - Stöd och service till vissa funktionshindrade

Häftad Svenska, 2020-01-20
479
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Alla som arbetar med myndighetsutövning behöver ha aktuell lagstiftning nära till hands för att garantera klienter och brukare en rättssäker samhällsservice. Motsatsen leder till både personligt lidande för den enskilde och slöseri med tid och pengar för att hantera överklaganden. LSS 2020 är en nödvändig information- och lärobok för alla som arbetar med frågor som berör personer med funktionsnedsättning. Den klara och begripliga framställningen rätar snabbt ut de flesta frågetecknen kring lagens tillämpning.

Boken har en tydlig struktur:

* Tydliga rubriker som gör att du snabbt hittar rätt avsnitt

* Aktuella lagkommentarer

* Senaste rättsfallen logiskt placerade i förhållande till lagen.

Boken gör det enkelt för både tjänstemän och förtroendevalda att hålla sig uppdaterade. Den fyller också en viktig funktion i utbildningssammanhang vid såväl universitet och högskolor som yrkeshögskolor och folkhögskolor. För exempelvis studenter inom juridik, vård, socialt arbete och socialpedagogik ger boken en bra grund för att förstå lagen och dess användning.

Monica Larsson är jur. kand. med inriktning socialrätt och fil. dr. samt universitetslektor i socialt arbete. Hon har en gedigen bakgrund som lärare och forskare med specialisering mot funktionshinder och lagstiftningen på området. Monica är för närvarande verksam vid Göteborgs universitet och Malmö högskola. De senaste tio åren har hon skrivit böcker, rapporter och artiklar som handlar om rättigheter relaterat till funktionshinderområdet.

Lars G Larsson är socionom med mångårig erfarenhet som chef på olika nivåer inom socialtjänsten, senast som avdelningschef inom området vård och omsorg och funktionsnedsättning. Han arbetar för närvarande med utvecklingsfrågor inom socialtjänstområdet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. LSS 2020 - Stöd och service till vissa funktionshindrade
  2. +
  3. Handläggning av LSS-frågor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Handläggning av LSS-frågor av Ulf Sjöberg (häftad).

Köp båda 2 för 945 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om LSS 2020 - Stöd och service till vissa fu...