Tillsammans - för en god och nära vård (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
125
Utgivningsdatum
2021-04-05
Upplaga
1
Förlag
Gothia Kompetens AB
Originaltitel
Tillsammans - för en god och nära vård
Medarbetare
Hornmark Stenstam, Britta (förf.) / Isacson, Magnus (förf.) / Jarnström, Marina (förf.) / Löpare Johansson, Lisbeth (förf.) / Nergårdh, Anna (förf.) / Riggare, Sara (förf.) / Åkesson, Åke (förf.)
Illustratör/Fotograf
Robert Nyberg
SAB
V
ISBN
9789172512450

Tillsammans - för en god och nära vård

Häftad,  Svenska, 2021-04-05
331
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Antologi om värdefulla möten i vården.

För närvarande pågår det stora genombrott runt om i Sverige i riktning mot en god och nära vård med primärvården som både bas och nav. Själva poängen med omställningen är att hälso- och sjukvården inte bara ska bli mer begriplig och hanterbar för patienterna utan också mer värdefull.

En sådan omställning går inte att organisera fram uppifrån. Alla behöver hjälpas åt, på varje nivå för sig och i samspel med de övriga nivåerna. Ett sådant vän-till-vän-arbete kan resultera i ett äkta win-win, särskilt om man hela tiden ömsesidigt kan berika sig med exempel från andra.

Antologin kom till i just den andan. Tolv engagerade patienter, närstående och vårdprofessionella slöt sig samman. Genom att var och en renodlade sitt perspektiv i sitt sammanhang växte det fram en rik exemplifiering på hur människa möter människa i vården.

Redaktörer för antologin (tillika med varsitt eget kapitel) är Bodil Jönsson, professor emerita i rehabiliteringsteknik, fysiker, författare och tidstänkare, och Hans-Inge Persson, närståenderepresentant, debattör och författare med många uppdrag inom vården.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tillsammans - för en god och nära vård
  2. +
  3. Så slipper du veterinären : Handbok för hundägare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Så slipper du veterinären : Handbok för hundägare av Marie Jury, Helén Bjurberg (inbunden).

Köp båda 2 för 600 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna