Jag skänkte dig mitt liv (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
307
Utgivningsdatum
2000-06-01
Upplaga
1
Förlag
Norstedts Pocket
Översättare
Yvonne Blank
Originalspråk
Spanska
Originaltitel
Te di la vida entera.
SAB
Hkq.01=c
ISBN
9789172631038
Jag skänkte dig mitt liv (pocket)

Jag skänkte dig mitt liv

Pocket Svenska, 2000-06-01

Slutsåld

Cuca Martinez är sexton år när hon flyttar från kubanska landsbygden till Havanna. Det är trettiotal och Cucas två väninnor introducerar henne snart för det nattliga, syndiga Havanna. På nattklubben Montmartre möter hon Juan, och efter en kyss lika lång som tre boleros vet Cuca att han är mannen i hennes liv. Men Juan försvinner ut ur hennes liv lika snabbt som han dykt upp. I åtta långa år väntar Cuca på Juan innan de äntligen kan inleda sin kärlekshistoria och livet kan ta vid där det slutade: med cabaréer, dans, musik och alkohol.

Men snart kommer revolutionen. Montmartre byter namn till Moskva, champagnen ersätts av vodka, gåslevern av soliankasoppa. På radion hörs inte längre Edith Piaf, utan Edita Peija, en imitatör från broderländerna i öst. Med den kubanska musiken som fonden - smäktande danzón, en sensuell son eller en eldig bolero berättar Zoé Valdés om sextio år i en kubansk kvinnas liv. Jag skänkte dig mitt liv är en roman fylld av musik, humor, erotik, fantastik och nostalgi.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Zoé Valdés

  • Te di la vida entera

    Zoé Valdés

    Presenta una visi3/4n femenina, llena de energYa, de la Cuba en la que se cri3/4 ZoÚ Valdes: las pasiones tumultuosas y los amores mßs bellos, al lado de una miseria insufrible.

Bloggat om Jag skänkte dig mitt liv